Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK NA PANTOVČAKU

Milanović okupio vojne zapovjednike zbog problema s opremanjem vojske

Predsjednik Zoran Milanović sastao se s najvišim vojnim zapovjednicima
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić
1/3
22.12.2022.
u 14:31

Vojni zapovjednici izvijestili su Milanovića o stanju u Oružanim snagama RH na kraju godine, kao i o potrebama Oružanih snaga RH koje treba osigurati kako bi vojska mogla uredno izvršavati svoju Ustavom propisanu zadaću

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović održao je redoviti godišnji sastanak s najvišim zapovjednicima i čelnicima ustrojbenih jedinica Oružanih snaga Republike Hrvatske. Na sastanku održanom u Uredu predsjednika Republike, vojni zapovjednici izvijestili su Milanovića o stanju u Oružanim snagama RH na kraju godine, kao i o potrebama Oružanih snaga RH koje treba osigurati kako bi vojska mogla uredno izvršavati svoju Ustavom propisanu zadaću. U tom kontekstu, potvrđena je nužnost hitne nabavke vojne opreme i ubojnih sredstava jer stanje u pojedinim segmentima dovodi u pitanje obrambenu sposobnost Oružanih snaga RH, priopćeno je iz Ureda predsjednika. 

Predsjednik Milanović izvijestio je vojne zapovjednike kako je zatražio od Vlade RH i očekuje hitno postupanje i donošenje potrebnih odluka u cilju opremanje vojske i nabave nužno potrebnih sredstava. Isto tako, zahvalio je vojnim zapovjednicima, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga RH, na predanom služenju i izvršavanju obveza koje se stavljaju pred njih.

Na sastanku su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković, direktor Glavnog stožera OS RH general bojnik Ivica Olujić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffaneli, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman“ brigadni general Blaž Beretin i zapovjednik Zapovjedništva specijalnih snaga brigadir Ivan Miloš.

Uz Milanovića su bili predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda Kabineta za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika Republike Hrvatske kontraadmiral Predrag Stipanović.

Komentara 24

Avatar Bolsonaro
Bolsonaro
15:12 22.12.2022.

Trenutno mi Milanović ide jako na živce. Podržavao sam ga zadnjih godinu dvije najviše zbog Hrvata u BiH i obračuna s lijevom petom kolonom i nečistim kravama ali umara ovaj njegov ego i karakter. Kako se samo propametio od kad je postao vrhovni fikus. Kao da mi koji imamo pamćenje duže od čovječe ribice ne znamo da je za Milanovićevog premijerskog mandata vojska dovedena na prosjački štap. Šta ti nisi nabavio borbene lovce? Mogao si. Zašto nisi? Ionako pričaš da fee to višedesetljetno ulaganje prema tome nije bio problem to kupiti u bilo kojem trenutku. Ova vlada je napravila najozbiljnije opremanje vojske od 2000. To je činjenica, a ne simpatija. Dok bi ovaj filozofirao i pametovao kako treba ovo, treba ono. Ti si bio u situaciji da napraviš dosta toga pa nisi napravio gotovo ništa.

Avatar Jopa
Jopa
14:48 22.12.2022.

U vrhu hrvatske vojske su nakon 2000-te napravili čistku tako da je sada u vrhu 90% kadra bivše JNA. One prave borce koji su se probijala kroz rat su sve umirovili. Slično stanje je i u MUP-u.

KL
Klavocin
18:31 22.12.2022.

Meni ništa nije jasno on se pravi kao glavni zapovjednik, maršal, niko mu nije ravan, kad ono vojska mu je nesposobna, nema čak ni municiju, a sad traži pomoć vlade i opet su mu svi krivi. Bolje da je ostao u Čileu, možda tamo ima ostataka hrane i svi sretni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije