Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka iz vukovara

Milanović: Ovo za mene nije utakmica, nek' igraju sami

Vukovar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/24
18.11.2013.
u 12:51

– Ovome se nitko ni može niti se kanio suprotstavljati. Tko god to želi na ovaj način organizirati, a može okupiti toliki broj ljudi, to može napraviti – rekao je Milanović.

Predsjednik države Ivo Josipović, predsjednik Sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović objasnili su zašto su istupili iz kolone i nisu išli do Memorijalnog groblja. 

– Spriječeni smo organiziranom opstrukcijom. Ova je opstrukcija pokazatelj da onima koji su je organizirali nije stalo ni do Vukovara ni do pijeteta. Pijetet je u našim srcima i on postoji, bez obzira na one koji su danas učinili da se Hrvatska razjedini – rekao je Josipović i dodao da zato što je danas dan pijeteta neće inzistirati na nastavku šetnje u koloni. 

– Inzistiranje bi značilo inaćenje u vrijeme kada nam inaćenje ne treba i u vrijeme kada svi trebaju imati osjećaj poštovanja, a ne osjećaj inaćenja – rekao je Josipović i dodao da će otići položiti vijence na Ovčari. 

"Ovo za mene nije utakmica, nek' igraju sami"

Leko je kazao da je "Vukovar simbol pomirenja hrvatskog naroda i hrvatskog društva". – To je bio i to će ostati bez obzira na to tko iz dnevnopolitičkih potreba radio podjelu. Žao mi je što ne možemo položiti vijence i na taj način zahvaliti braniteljima i stradalnicima. Vremena su takva, proći će i bit će bolje i u Hrvatskoj i u Vukovaru – rekao je Leko. 

Premijer Milanović rekao je da je "nažalost, ovo bilo očekivano". – Ovome se nitko ni može niti se kanio suprotstavljati. Tko god to želi na ovaj način organizirati, a može okupiti toliki broj ljudi, to može napraviti – rekao je Milanović.

– Ni prošle godine nisam davao izjave u koloni, mislio sam da neću ni ove, ali mislim da smo dužni objasniti zašto ove godine ne možemo. Jednostavno, na silu ne ide. To nikome nije palo na pamet. A na ovakav se način može svatko organizirati, tko ovo doživljava kao utakmicu. Ovo za mene nije utakmica, nek' igraju sami – poručio je Milanović. 

Ključne riječi

Komentara 165

DU
Deleted user
12:18 18.11.2013.

Gdje su ti silni biraci SDP-a u Vukovaru danas,, sto nisu krenuli u koloni sa Zoranom i ekipom. Naprosto njihovi biraci, velikim djelom su oni koji su podrzavali ili simpatizirali one koji su sa ruzama na tenkovima i topovima dolazilii osloboditi Vukovar. Vukovar je grad gdje se sila razbija pa tako i Vasoj bahatosti, samodopadnosti tu nema prolaza postovani premijeru.

DO
downunder
12:13 18.11.2013.

Nešto je trulo u državi Hrvatskoj, a ovi klaunovi u vladi to ne vide i kao da uporno rade kontra naroda koji ih je birao

L0
luena 01
12:30 18.11.2013.

Tko kaze da rajzedinjuje Hrvatsku -Vukovar..govori savim neistinito ,Hrvatska je danas jedinstvena kao i prije dvadeset i dvije godine.. Jedna kolona od bolnice do groblja, od Dubrovnika do Iloka ,jedna kolona.. Nasa vlada sa njezinim ministrima je mozda razocarana daocarana da nisu bili na celu kolone nego zadnji.. Za to su sami a najvise jedan covjek odgovorni...Ostale sudionike kolone sjecanja nitko nije nagovarao nit bilo na koji nacin utjacao na njih da se pridruze stozeru,mogli su sa politickim vrhom u kolonu,neki su to i napravili ali jako mali broj ... Sad mozda ovi iz vlade vide i znaju sto su svojim radom i odnosom prema gradjanima postigli,kako sijes tako zanjes...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije