Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjesničar Davor Marijan

'Milanović je u pravu, BiH ne bi opstala bez HV-a i HVO-a, to i ja tvrdim godinama'

10.04.2022.
u 21:56

Hrvati su, dodaje povjesničar, početkom travnja 1992. u krvavim borbama poraženi u Kupresu, a potom su od 10. travnja do 23. travnja spriječili prodor JNA prema Šuici i obranili Livno. Sredinom travnja postrojbe HVO-a i HV-a spriječile su pokušaj JNA da u potpunosti iziđe na Neretvu, a 16. travnja pobjedom kod Gornjih Koliba spriječile su izlazak JNA na Savu u Bosanskom Brodu i de facto zauzimanje zapadnog dijela Bosanske Posavine.

Komentara 42

Avatar southman
southman
22:04 10.04.2022.

Dobro iiii...Bošnjaci ce nam priznati i zahvaliti nam ? Da nije Arapske nafte i para BiH bi se raspala odavno.

ZA
zaboravi
23:06 10.04.2022.

1996 procitao sam u sarajevskim medijima kako su oslobodili Bihac, ja sam napisao da nije bilo Hrvatske ne bi nikad oslobodili. Susret Generala Gotovine i Generala Dudakovica je sve rekao, ko je i sta uradio i koliko je oruzja i orudja prebaceno iz Hrvatske u Bosnu. Dudakovic je se zahvalo Gotovini posto oni znaju sto je uradjeno na tim prostorima.

TI
TihomirMajić
23:25 10.04.2022.

Političko rušenje člana Predsjedništva BiH-a, Stjepana Kljuića, 02.02.1992., strateški je odredilo sudbinu Bosne i Hercegovine, Hrvata u Bosni i Hercegovini, rat s Bošnjacima i stvaranje Republike Srpske u Daytonu. Nažalost..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?