Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milanović se osvrnuo na Orešković i Puljak: 'Tim zavidnim osobama ne bih davao na važnosti'

Hipotetski, on to nije mogao ispričati svim ministrima, ali je mogao poduzeti neke druge mjere. Ovo su teme o kojima moram govoriti, kazao je Milanović
29. rujna 2020. u 14:29 61 komentara 7386 prikaza
Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na službenom otvaranju Glamping villagea Termi Tuhelj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik RH Zoran Milanović nalazi se u Bjelovaru u povodu Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja. Ponovno je odgovarao na pitanja novinara vezano za istragu u aferi Janaf.

Varaždin: Milanović i Plenković na svečanoj sjednici Varaždinske županije TVRDA Kohabitacija Milanović i Plenković ne smiju znati koga DORH istražuje, ali u jednome su obojica u pravu

"Jedina osoba koja mi je mogla to reći jest on, a on kaže da nije znao. Apsolutno smatram da premijer mora znati. Pogledajte kako je u Berlinu. Naravno da premijer i ministar unutarnjih poslova moraju znati", dodao je. "Što ja mogu više, tu sam", rekao je.

"Vidim što izlazi u medijima. Ne mogu naoružan strpljenjem, znanjem i iskustvom ne reći da je ovo izvan kompasa", rekao je.

"SOA nije znala ništa, kako sam i rekao. Ja i dalje naivno vjerujem da premijer nije znao, ali to je problem", rekao je. "On je šef vlasti, on stvarno predstavlja vrh vlasti", dodao je.

Video: Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

"Hipotetski, on to nije mogao ispričati svim ministrima, ali je mogao poduzeti neke druge mjere. Ovo su teme o kojima moram govoriti. Iza mene mora ostati nešto što valja, bez obzira na iduće izbore", dodao je. 

Plenković na obljetnici u spomen na srpske civile s područja Šibensko-kninske županije Smiruje tenzije Plenković o Milanoviću: Iz aviona se vidi da se on stabilizirao

"Pitali ste me o Rimac jer je morao znati da mu pustoši državni proračun, premijer je to morao znati", kazao je. "Neću reći da nešto smrdi, ali reći ću da nešto ne valja", dodao je.

"Preskočit ću to, tim zavidnim osobama ne bih davao na važnosti", rekao je na performans saborskih zastupnica Orešković i Puljak ispred kluba Dragana Kovačevića, gdje su postavile ploču Ureda predsjednika na Kovačevićev "klub".

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na službenom otvaranju Glamping villagea Termi Tuhelj
1 / 7
Orešković i Puljak postavile ploču Ureda predsjednika na prostor "Kluba Dragana Kovačevića"
A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • mikrogrizzly:

    Ono što je doista bitno u ovoj aferi nastaloj na relaciji između premijera i predsjednika: 1) Plenković brani teorijsku poziciju, da je on na vrhu izvršne vlasti i da se kao takav, iako pravnik po zvanju, nema što miješati u ... prikaži još! sudsku vlast i koga će ona obuhvatiti izvidima i dr. radnjama propisanim Ustavom i KZ 2) Milanović pak vrlo neukusnim rječnikom proziva druge koji su bili u tom klubu elite, iako je on sam bio i čak zvao zapovjednika HV da mu se tamo pridruži. Ukratko, neobranjivo! A da se ne govori o emocijama koje pršte iz izjava Milanovića, te uličarskim frazama. Da je šutio i izvrdavao se na iće&piće, da se svađao s boljom polovicom pa je morao negdje izaći van itd. itd. - e to bi prošlo. Ovako još jedna teška kavga u njegovoj telenoveli, koja imala prvu epizodu u Špičkovini, onda su naišli nastavnici povijesti i engl. jezika itd. itd.

  • Talleyard:

    Drug slučajni je jedan od najvećih kriminalaca koji je ugrozio sigurnost države, sa savojom mafijom doveo do bankrota i opljačkao u brojnim aferama

  • četvrti:

    Zašto bi itko, bio on ministar ili predsjednik, trebao biti obaviješten o istragama i praćenjima? Ako su ispravni, istraga im ne može nauditi, a ako su krenuli zaglibiti neka zaglibe. Što prije to bolje. Prema Milanovićevu shvaćanju netko ministrima, hipotetski, ... prikaži još!i, treba reći da se ne susreću s prostitutkom, ako je ona pod nadzorom i ako se nad njom provode mjere, a ako se mjere ne provode onda slobodno mogu. Ako je i od Milanovića previše je.