Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP SDP-a U VUKOVARU

Milanović: Cajke su dva tona, tri riječi i puno deranja, HDZ je ta jednaka lijenost

zoran milanović
Marko Mrkonjić/PIXSELL
11.10.2015.
u 14:08

Spominjući cajke, za koje je rekao da su dva tona, tri riječi i puno deranja te način razmišljanja o poslu i odgovornosti, Milanović je za za čelnike HDZ-a rekao je da slušaju neke stvari koje ne bi trebali ali i da je HDZ jednako lijenost i indolentnost.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović najavio je kako će koalicija stranaka okupljenih oko SDP-a  predstaviti danas svoj program za predstojeće parlamentarne izbore.

- To nije program u pet točaka pun praznih obećanja. Ovo je opsežan program koji ima sve bitne naglaske onoga što smo učinili i što mislimo napraviti. Ovaj program je puno duži i pisan je s mozgom za razliku od programa HDZ-a. Ipak, on je u isto vrijeme jednostavan i razumljiv. Počinje s gospodarstvom, a završava s kulturom, sportom, decentralizacijom, učinkovitom državom, transparentnim javnim financijama, rekao je Milanović govoreći na današnjem predizbornom skupu održanom u Vukovaru.

Istaknuo je kako je radom ove vlade danas nemoguće u Hrvatskoj utajiti više od par postotaka poreza, ali i da se u isto vrijeme točno zna kojeg dana je država ubrala najviše PDV-a, gdje se koliko plaća...

Prema riječima Milanovića ti podaci su do prije četiri godine bili skriven podatak. Najavljujući SDP-ov predizborni program u kratkim crtma Milanović je rekao kako on govori i o konkretnim olakšicama u poljoprivredi, poreznim stopama... Kazao je kako je najavljivanje nižih poreza s jedne strane, a sa druge stvaranje ogromnih troškova neodgovorno.

Najavio je i daljnju decentralizaciju koja će značiti davanje dodatnih ovlasti za gradove koji imaju preko 100.000 stanovnika.

- To će značiti veće financijske ovlasti, ali i veće obveze za gradove i općine. Ne ukidamo općine, ali će one koje nisu financijski jake imati hladni pogon i moći će se udružiti s nekim jačima. Imati će načelnika i Općinsko vijeće volontere. Županije nećemo ukidati iz politčkih i praktičnih razloga. Međutim, neke ovlasti županija biti će prebačene na gradove i njima će iz Zagreba odlaziti dio sredstava iz Zagreba. Nelogično je da se ja, kao premijer, bavim zaprašivanjem komaraca u Osijeku i Vukovaru. To je neprirodno, rekao je Milanović. Podsjetio je na pobjedu Željka Saboa na izborima za gradonačelnika Vukovara 2009. godine rekavši da je to bila pobjeda zajedništva nad sektašima. Osvrnuo se i na razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru rekavši da je kod toga pitanja bio po malo i naivan jer nije vjerovao da "netko može biti toliko nizak i imati takvu količinu negativne energije kako bi nekome uskratio pravio na korištenje vlastitog jezika".

- To je bilo sve dogovoreno kada smo mi došli na vlast, a za to su prvi glasovali i HDZ-ovci. Dočekao nas je tada nered, kaos, korupcija, kriminal i jedna politička stranka, falanga, s ogromnom količinom mržnje, s čekićima, plinskim bocama. Sada s određenim odmakom postavljam i pitanje što je s time učinjeno, koliko je otvoreno novih radnih mjesta, koji je neprijatelj suzbijen, rekao je Milanović.

Vratio se i na događaj ispred svoga stana u Zagrebu kada nije bio u njemu, a ispred kojega se okupila skupina ljudi.

- Nisam bio tada u stanu, ali da sam bio izašao bih da ih pitam u čemu je problem i da im kažem da malo šaraju, istakao je Milanović.

Spominjući cajke, za koje je rekao da su dva tona, tri riječi i puno deranja te način razmišljanja o poslu i odgovornosti, Milanović je za za čelnike HDZ-a rekao je da slušaju neke stvari koje ne bi trebali ali i da je HDZ jednako lijenost i indolentnost.

- Mi se ubijamo danonoćno da izvučemo zemlju iz gliba i tupe krize u kojoj su nam je ostavili. Kada ih pitaš koji im je program oni ne znaju ali ne zato što ne znaju brojati do pet jer to svatko zna. Nisu oni glupi i toliko neobrazovani. Jesu, ali ne toliko. Domoljublje nije osam latiničnih riječi, zastava, grb, ruka na srcu, a druga u nečijem džepu. No passaran, to neće proći, rekao je Milanović koji je od Vukovaraca zatražio povjerenje za još četiri godine na čelu države.

Smatra kako je danas Vlada RH iskusnija i nikad spremnija uhvatiti se u koštac s problemima, a da stvari idu na bolje, kako kaže, pokazuju i podaci koji govore o ratsu izvoza, rastu BDP-a, većim prihodima... -

- Pesimistima sam prije godinu dana rekao da će biti bolje. Sada im poručujem da će biti još bolje, kazao je Milanović.

Okupljenim građanima obratili su se i ministri Ranko Ostojić i Boris Lalovac. Aktualni ministar financija kazao je kako je koalicija stranaka oko SDP-a zatekla ogroman nered u državi te da i dalje rade na otklanjanju svih nepravilnosti. Rekao je i kako je umalo plan HDZ-a o 200 bogatih obitelji koje vode Hrvatsku uspio.

- To je plan smišljen na Institutu u Prnjavoru i koji je zamalo uspio. Moram im poručiti jednu lošu vijest, a to je da će SDP i koalicija stranaka još četiri godine voditi Hrvatsku i da ćemo raditi u korist 99 posto građana Hrvatske koji su siromašni ili pripadaju srednjem staležu, a ne u korist krupnoga kapitala i stranih banaka, rekao je Lalovac.

Na početku skupa okupljenima se obratio i koordinator za 5. izbornu jedinicu Zdravko Ronko koji je Milanoviću poručio da povede stranku u još jednu pobjedu.

- Zorane povedi nas u bolje sutra. Čuje se zov golubice s Dunava. Pobjeda je imperativ, rekao je Ronko. 

Komentara 128

ZE
zemljamoja
15:00 11.10.2015.

Zaista bizarno od lika koji Hrvatsku ne prestaje sramotiti od prvog dana. Zaista bizarno i tipično kako rade komšije. Sve sto pričaš odnosi se na tebe i tvoju lopovsku kliku. Dobro si naučio Srbsku školu sto radim ja optuži druge,ge, na tvoju nesreću Hrvsti sve vide i uskoro ce te poslati u voljenu otadzbinu i tamo se pravdaj i traži oprost od Srba za zlo koje su im činili Hrvati. Sramota si za Hrvatdki rod i funkciju na koju si prijevarom došao.

JO
johnxxx
14:25 11.10.2015.

Milanović jedino zna omaložavati i vrijeđati protivnika. Bez pretjerivanja, on je negdje na razini dragog vođe, Kim Il Sunga, koji u svakome tko ima drugačije mišljenje vidi smrtnoh neprijatelje i odmah zauzima stav "ili mi ili oni".

KU
Kuburamile
15:10 11.10.2015.

Abolirani dežurni u Yugo portalu i briše i briše. Porazeni Yugo okupatori poraze u ratu nećete pretvoriti u pobjede u miru. Večernji cemo vratiti i bit ce opet hrvatski dnevnik i u interesu Hrvata a ne poraženih Yugo fasista,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije