Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova otkrića

Otkrivena najveća serija ubojstava u povijesti Njemačke?

Niels H.
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.08.2017.
u 13:34

Niels H. nalazi se na služenju doživotne zatvorske kazne zbog dosad dokazanih šest ubojstava

Bivši njegovatelj Niels H., koji je 2015. osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva šest pacijenata, vjerojatno je odgovoran za smrt još 84 osobe, priopćila je policija u Oldenburgu u ponedjeljak.

„Prema najnovijim rezultatima istrage Niels H. je odgovoran za smrt najmanje 90 teško bolesnih pacijenata“, priopćili su predstavnici policije i državnog odvjetništva u Oldenburgu. Istražitelji vjeruju da je broj žrtava još veći ali naknadne toksikološke pretrage više nisu moguće jer su mnogi pacijenti u međuvremenu kremirani.

Niels H., koji se nalazi na služenju doživotne zatvorske kazne zbog dosad dokazanih šest ubojstava, kao njegovatelj u nekoliko klinika na sjeveru Njemačke teško bolesnim pacijentima je davao injekcije sa sredstvima koja su izazivala zastoj rada srca ili kolaps.

Danas 40-godišnji njegovatelj je nakon toga pacijentima spašavao život kako bi se prikazao kao junak no spašavanje pacijenata nije uspjelo u mnogim slučajevima. Ubojstva su počela 2000. i trajala su do 2005. kada je Niels H. uhićen.

Niels H. je upao u oči nakon što je natprosječno mnogo pacijenata umiralo tijekom njegove smjene.

Njemačka zaklada zaštite pacijenata odgovornim predbacuje „katastrofalne propuste“ na svim razinama.

„Kolege, policija i pravosuđe su predugo zatvarali oči pred ovim slučajem“, rekao je predsjednik zaklade Eugen Brysch. On je zatražio i efikasniji sustav alarmiranja pri najmanjoj sumnji u ovakav odnos prema pacijentima.

Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu i protiv dvojice liječnika i bivšeg voditelja intenzivnog odjela zbog propuštenog djelovanja u slučaju ubojstva iz nehata.

Ako se Nielsu H. dokažu novootkrivena ubojstva bit će to najveća serija ubojstava u kriminalističkoj povijesti Njemačke.

Komentara 2

NE
Necujato
18:19 28.08.2017.

Da je moderno drustvo dovoljno humano onda bi najhumanije bilo predati ga obiteljima pobijenih da mu sude. Moderni sudovi hendikepirani tzv. "Demokracijom" i "ljudskim pravima" nisu dostojni suditi ovakvima.

Avatar megatronman
megatronman
11:35 28.08.2017.

Ide u Guinessovu knjigu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije