Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad MiG-ova

Marija Klipa: Avioni su počeli bacati bombe i ja sam onda pala

klipa
Tomislav Miletić/PIXSELL
05.11.2010.
u 22:00

Iz MORH-a je, tvrdi, nitko nije posjetio iako je ministar Vukelić najavio dolazak

Pitate kako mi je? Boli već šesti tjedan. A za još toliko vremena moram se javiti na kontrolu. Onda će, valjda, opet biti operacija, pa toplice, ako mi odobre, kazivala nam je, pokrivajući liječničkim čudom spašenu lijevu ruku, ispred Kliničkoga bolničkog centra Rebro 69-godišnja Marija Klipa.

Dok je čekala da s kćeri Vesnom i zetom Nevenkom Tomićem krene put njihova doma u Rijeku, prepričavala nam je što se događalo 23. rujna kad je ozlijeđena na njivi u Latinu nedaleko od Plaškog, gdje su se srušila dva MiG-a 21.

Bili su jedan pod drugim

– Išla sam vadit’ krumpire, da ne propadnu. Cijelo su jutro kružili avioni. Odjednom, vidjela sam ih kako su se nisko spustili. Bili su jedan ispod drugoga. I onda su počeli bacati bombe. Izgledalo je to k’o kad pukne grom pa vidiš munju. Avioni nastavili dalje, a ja pala. Sjećam se da su prešli prugu i tamo se, kraj odašiljača, srušili – kazala je Marija Klipa. Onako ranjena – a kaže da joj je ruka visjela držeći se za kožu, imala je ozljede po glavi i tijelu – uspjela je doći do petstotinjak metara udaljena doma majke Milke Šupice:

– Izula sam čizme i nazvala hitnu. Tek na četvrti poziv javili su se. Rekla sam im da sam stradala od aviona i gdje stanujem. A onda, kad su se na cesti začule njihove sirene, nastavili su ravno! Mene je odvezao susjed – prepričava Marija Klipa. Dvojica pilota, koji su na sreću prošli bez ozljeda, helikopterom su prevezeni u bolnicu u Zagreb.

Marija Klipa jugićem je stigla do Ogulina. Za liječnike tamošnje bolnice, a ističe dr. Tripala, ima samo riječi hvale jer su joj spasili život:

Ma, nije to od kerozina!

– Nemojte ukinuti bolnicu u Ogulinu, mene je spasila – komentira Marija Klipa najavljeno ukidanje bolnice u kojoj je dobila i prvu informaciju o uzroku nesreće:

– Kazali su mi da je puk’o spremnik kerozina, a ja sam rekla da to nije istina. Ma, ne može biti – priča, ne vjerujući da će se prava istina ikada i doznati. Tvrdi da je nitko od istražitelja nije ispitivao o nesreći, da nije dobila novčanu pomoć, pa će, ne bude li joj država ponudila nagodbu, tužiti za ozljede.

– Došle mi neke dvije djevojke iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Pitale su bih li primila ministra Vukelića. Rekla sam da hoću. Poslije više ni njih ni njega. Zafrkavali me na odjelu da će mi donijeti pepermint-bombone. Al’ što ćeš, takva je sudbina - kaže Marija Klipa.

Istraga o padu MiG-ova nije dovršena. Glasnogovornika Gorana Grošinića  nismo mogli dobiti da nam prokomentira tvrdnju Marije Klipe kako su “avioni bacali bombe”.

Ključne riječi

Komentara 29

JA
jalnus
11:00 06.11.2010.

A ja citam komentare poput: \'Ova srpska povratnica...\" Koji naravno izazivaju prezir prema sovinizmu kao nacionalnoj ideji opstanka na bespucima povjesne zbiljnosti.Baba ima pravo na odstetu i ima pravo govorit ono sto su ju naucili advokati, koji ce dobit svoj dio.

LB
l,bebiic
14:42 06.11.2010.

Avioni poćeli bacati : Atomske bombe Oj Babooooo,,na čemu li si ??

ST
strsica
22:38 05.11.2010.

Jadni ljudi koji moraju da zive u takvoj drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije