Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAJE NA MINISTARSKOJ PLAĆI

Marić otkrio što će nakon ostavke: Aktivirat ću povlasticu 6+6, ali obećavam, neću je dugo koristiti

Zdravko Marić nakon sjednice Vlade RH o svom odlasku s pozicije ministra
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
07.07.2022.
u 15:23

Marić je danas na konferenciji za medije otkrio da nema novi posao niti bilo kakav angažman, ali da neće aktivirati saborski mandat jer se želi maknuti iz politike

Ministar financija Zdravko Marić na toj će funkciji biti još malo više od tjedan dana, a od petka njegovu stolicu preuzima Marko Primorac. 

Marić je danas na konferenciji za medije otkrio da nema novi posao niti bilo kakav angažman, ali da neće aktivirati saborski mandat jer se želi maknuti iz politike. 

Ipak, koristit će povlasticu 6+6 prema kojoj šest mjeseci može pripati punu plaću, a još šest mjeseci pola ministarske plaće. 

- Aktivirat ću do novog angažmana, ali obećavam da neću biti predugo teret poreznim obveznicima - rekao je ministar iako je prvo na konferenciji kazao kako neće koristiti tu povlasticu no kasnije se ispravio objasnišvi kako je mislio da ga se pita za saborski mandat. 

- Ja u ovom trenutku nemam dogovoren, obećan angažman s nekom državnom ili privatnom firmom. Tu su razlozi za to, neki moji osobni principi, ali postoje i zakonske odredbe kojih se moram pridržavati. Zdravstveno sam dobro, psihofizički se osjećam jako dobro, u najboljim sam godinama. Bilo koji budući moj angažman jednako ću raditi s punim kapacitetom. Što će to biti i gdje, ne znam. Ne namjeravam dugo biti u takvoj fazi i sigurno ću do kraja svog mandata završiti sve što trebam, s jedne strane to je euro, a s druge strane izdavanje obveznica - kazao je ministar Marić. 

VIDEO Zdravko Marić: Ovo je moja Vlada, bit će i ostat će

Ključne riječi

Komentara 40

JM
Jmjm
18:11 07.07.2022.

Zdravko Tebi i obitelji svu srecu ovoga Svijeta i nikome se nemoj pravdati jer imas pravo ici svojim putem

Avatar Becarina
Becarina
03:28 08.07.2022.

Najbolji ministar, zasluzio svaku lipu. Koliko neradnika je koristilo beneficije, pogotovo iz oporbe?

TO
tonini
16:15 07.07.2022.

Aktiviraj i uzmi pare nebudi lud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije