Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAT VRIJEDAN 15.000 EURA

Mamić ispitan zbog sata kojega je dao pritvorenom predsjedniku Suda BiH

Zdravko Mamić dolazi na Sud BiH u Sarajevu gdje se odlučuje o izručenju
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/6
14.02.2024.
u 15:31

Mamić je u SIPA-i, kako piše Avaz, izjavio da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevcu dao neku vrstu poklona

Pune ruke posla s policijom i sucima ima posljednjih dana Zdravko Mamić, i to u obje njegove države. U ponedjeljak mu je nastavljeno suđenje u odsutnosti na Županijskom sudu u Osijeku zbog izvlačenja novca iz Dinama u sklopu zločinačke organizacije. Dok se u Zagrebu pak iščekuje odlučivanje o optužnici protiv trojice osječkih sudaca zbog primanja mita od Mamića, a gdje su optužena i braća Mamić, pripadnici SIPA-e u Sarajevu traže skupocjeni sat koji je, kako sumnjaju, Zdravko Mamić dao pritvorenom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu.

Stajalo ga karijere

Povijest se, ako je to istina, ponavlja - Mamić je sat na ruku stavio i sucu Darku Krušlinu, a ovaj ga je kasnije vratio, no stajalo ga je to posla i karijere, a i sam je završio kao optuženik. Kako se tereti, Mamić je to učinio u nadi da će mu sudac pogodovati u osječkom procesu. O toj će se optužnici raspravljati u ponedjeljak na Županijskom sudu u Zagrebu.

FOTOGALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću

Zdravko Mamić dolazi na Sud BiH u Sarajevu gdje se odlučuje o izručenju
1/10

Kako doznaje Dnevni avaz, Zdravko Mamić ispitan je proteklog tjedna u svojstvu svjedoka, a vezano za sat vrijedan 15.000 eura koji je, kako se vjeruje, poklonio uhićenom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu.

No, Mamić je u SIPA-i, kako piše Avaz, izjavio da se ne radi o davanju mita, nego da je Debevcu dao neku vrstu poklona. Pripadnici SIPA-e sinoć su pretresli kuću suca Debevca, ali sat nisu pronašli. 

VIDEO Novi incident u Ilici: Komad fasade ponovno zaprijetio Zagrepčanima

 

Ključne riječi

Komentara 10

SE
Serđo23
16:19 14.02.2024.

Navodno da sat nije točan !?

Avatar Seurat
Seurat
16:28 14.02.2024.

Neka vrsta poklona 🤔 zanimljiv opis...

PO
poluprovokator
16:01 14.02.2024.

Poklon je do 30€, sve preko toga je podmićivanje. Sudac, policajac, vojna osoba i sl nebi smjela uopće primati ikakve poklone osim od vlastite ustanove. Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije