Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOGODILO SE ČUDO'

Rita se probudila iz inducirane kome i razgovarala je s majkom

Foto: Facebook
1/3
08.01.2018.
u 21:13

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić, gostujući na HRT-u, kazao je kako se četverogodišnja djevojčica osjeća dobro, ali je riječ o kompleksnom zahvatu i komplikacije su uvijek moguće

Oporavak četverogodišnje Rite Knežević, kojoj je u subotu u KBC-u Rebro transplantirano srce, ide dobro, potvrdili su nam njezini roditelji.

No malenu djevojčicu sada očekuje dugotrajna rehabilitacija. Roditelji, trenutačno nastanjeni u jednom selu pokraj Hrvatske Kostajnice, pokušavaju unajmiti stan na području Prečkog, Vrbana, Jaruna ili Španskog kako bi bili blizu Ritinih liječnika tijekom njezina daljnjeg oporavka, nakon izlaska iz bolnice.

Rita se u nedjelju probudila iz inducirane kome te je komunicirala s majkom, Eldinom Knežević.

Osjeća se dobro

Rita je novo srce dobila u subotu, gotovo u zadnji čas, a dan prije morala joj je biti ugrađena i mehanička pumpa kako bi joj srce moglo izdržati čekanje donora. Bilo je to prvi put, ističu u KBC-u Rebro, da je u Hrvatskoj tako malom djetetu ugrađena mehanička pumpa. Ravnatelj KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Ante Ćorušić za HRT 4 kazao je u ponedjeljak da je malena Rita skinuta s respiratora i da se osjeća dobro.

Dogodilo se čudo

– Na sreću, dogodilo se čudo – isti dan kada je učinjena operacija ugradnje mehaničke pumpe, iz Beča je stigla dojava da imaju kompatibilno donorsko srce, jednog dječaka od osam godina iz Austrije.

Djevojčica je sada skinuta s respiratora, osjeća se dobro i vjerujemo da će biti dobro. Naglašavamo da nismo pristaše velike euforije oko te situacije. To je bio kompleksan zahvat te se komplikacije mogu dogoditi – kazao je dr. Ćorušić.

Riti je lani dijagnosticirana dilatacijska kardiomiopatija, teško oboljenje srčanog mišića koje je s vremenom zahtijevalo hitnu transplantaciju.

Gotovo cijelu prošlu godinu provela je u bolnici, a na listi čekanja za novo srce bila je šest mjeseci. Nakon spleta sretnih okolnosti ove subote novu šansu za život dala joj je ekipa dječjih kardiokirurga na čelu s prof. dr. Darkom Anićem.

1/11

Komentara 8

Avatar MarkoHR
MarkoHR
12:19 08.01.2018.

Djetešce drago, poživio te dobri Bog sve do duboke starosti!

BA
balance
13:03 08.01.2018.

Bog ti dao zdravlja za 100g.

Avatar sv.ilija
sv.ilija
21:20 08.01.2018.

Ovo je divno najljepša vijest do sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije