Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noćna mora u BiH

Majke ostale u šoku: Medicinske sestre zamijenile im bebe

beba
GettyImages
13.03.2019.
u 11:12

Glavna sestra je, kako je potvrdio direktor bolnice, kažnjena i smijenjena

U bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj u BiH medicinske sestre zamijenile su novorođenčad. Sve se odigralo još prije dva mjeseca, ali je u redakciju Dnevnog Avaza stigao anonimni dopis, u kojem se tvrdi da su medicinske sestre prilikom kupanja beba zamijenile narukvice beba, zbog čega je došlo do zamjene. Kako su bebe rođene istog dana, majke su ležale u istoj sobi. Istog dana su dobile i otpusno pismo.

Prema navodima iz dopisa, jedna od majki prije odlaska iz bolnice primijetila je da je beba koja joj je vraćena s kupanja, drugačija, odnosno imala je više kose nego dan prije.

 - Medicinske sestre rekle su joj da griješi i poslale je kući uz otpusnicu doktora. Greška je otkrivena sasvim slučajno kad je, nakon nekoliko dana, beba dovedena na redovnu kontrolu. Doktor je primijetio da se kilaža bebe ne poklapa s trenutnim stanjem i onim što piše na otpusnom listu, jer je nemoguće da beba tako mnogo poraste za nekoliko dana - opisuje se u pismu.

Nakon što je doktor zatražio da se detaljno provjeri o čemu se tačno radi, majkama je priopćeno da bebe nemaju istu kilažu i visinu kao na otpusnom pismu.

Direktor bolnice, dr. Velimir Valjan potvrdio je za Dnevni avaz da se slučaj dogodio, s tim što on tvrdi da zamjena nije trajala “nekoliko dana”, kako piše u anonimnom dopisu, nego mnogo kraće.

- Zamjena je trajala svega sat, a ne nekoliko dana. Točno je da se to dogodilo, bebe su rođene na isti dan, a istog dana su bile spremne za otpust. Sestra je greškom zamijenila narukvicu. Kad su žene otišle, skontali smo grešku i pozvali smo ih - kazao je dr. Valjan. Dodaje kako su roditelji bili u šoku, ali da je ipak riječ o “ružnom iskustvu”. 

Glavna sestra je, kako je potvrdio direktor bolnice, kažnjena i smijenjena je s te pozicije.

- Premještena je na drugi odjel. Provedena je procedura, a sestre koje su radile su, također, premještene - rekao je dr. Valjan.

VIDEO Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
11:14 13.03.2019.

narukvice se ne mogu zamijeniti samo tako. ne obje. namjerno su to napravile.

TO
Toni66
12:00 13.03.2019.

bebe su bebe čemu se tu uzbuđivati ; neke žene bi bile sretne da do biju bilo koju zdravu bebu a neki su zapeli baš bi onu koju su rodili .Djeca su slična kao jaje jajetu i tu se lakoko dogodi i to mala zamjena .... Vidiš nakon par godina ako ti ne paše tražiš svoje i to nije problem dokazati ....

TO
Toni66
11:54 13.03.2019.

Vidjele su da je Božija nepravda i da je to <ok. da se zamijene ! Ubjek imaju veliki problem kad se radi o crncu dječaku i bijeloj djevojčici . Tu se roditelji rijetko daju prevariti od pijane barače i sestarara , ikako se poslje poroda malo i odmara !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije