Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora ribarima

Legendarni Greenpeaceov ledolomac 'Arctic Sunrise' u Rijeci

greenpeace
Caroline Seidel/DPA/PIXSELL
12.04.2013.
u 09:37

Greenpeaceov "Arctic Sunrise" i posada u riječkoj luci će provesti pet dana u sklopu turneje za potporu ribarima

Uz gat Karoline Riječke na rivi u Rijeci vezao se Artic Sunrise, Greenpeaceov brod koji je od 18.ožujka na turneji potpore europskim ribarima koji love na održiv način. Hrvatska je četvrta od devet zemlja koju na ovoj plovidbi bivši ledolomac prepoznatljivih boja posjećuje, a u Rijeci će se zadržati četiri dana. Plovidbom potpore, u vrijeme dok traju završni pregovora o novoj europskoj Zajedničkoj ribarskoj politici (CFP), Greenpeace poručuje čelnicima EU i europskih zemalja da je održivi ribolov jedini put prema zdravim morima punima ribe i prosperitetu ribarstva kao gospodarske grane.

Greenpeace traži od vlada da odaberu održivo ribarstvo i iskoriste reformu CFP-a za smanjenje ribolovnih kapaciteta, daju prvenstvo pristupa lovištima ribarima niskog utjecaja na ribu i morski okoliš, te omoguće oporavak ribljeg fonda do 2015. godine.

Za vrijeme boravka Arctic Sunrisea u Rijeci građani će moći posjetiti brod, družiti se s posadom i ribarima i čuti priče s mora, saznati više o održivom ribolovu, pogledati izložbu i izrađivati brodiće od papira na koje mogu ispisivati poruke podrške malim ribarima što je dosada već učinilo 29 tisuća ljudi.

>>Greenpeaceovi aktivisti ušli u nuklearku u Francuskoj

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije