Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA RUNDA PREGOVORA

Lavrov postavio novi uvjet za potpisivanje Iranskog nuklearnog sporazuma: 'Tražimo pisana jamstva od SAD-a'

Russia's Foreign Minister Lavrov and Kyrgyzstan's Foreign Minister Kazakbayev meet in Moscow
Foto: POOL/REUTERS
1/3
05.03.2022.
u 14:38

Teško je komentirati treću rundu pregovora, ali izjave Zelenskog ne ulijevaju optimizam, kazao je

Rusija je postavila jasne uvjete za rješavanje krize u Ukrajini, kazao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na današnjoj konferenciji za medije. 

Moskva traži jamstva od SAD-a prije nego što će potpisati Iranski nuklearni sporazum, objasnio je Lavrov.

- Zahtijevamo da nam naši američki kolege daju pisana jamstva da sankcije koje su nametnute Rusiji neće ni na koji način naštetiti našem pravu na slobodnu, punopravnu trgovinu, ulaganja i vojno-tehničke suradnje s Iranom - poručio je.

- Iscrtali smo uvjete koje smatramo neophodnima za rješavanje ove krize. Smatramo da je potrebno eliminirati prijetnju koju godinama stvara NATO na ukrajinskom tlu - kazao je pa komentirao govor ukrajinskog predsjednika Zelenskog koji je optužio NATO da ne pomaže Ukrajini. 

- Imam pitanje: Ako je Zelenski toliko uzrujan jer se NATO nije zauzeo za njih koliko se on nadao, znači li to onda se on očekuje da će se NATO uključiti u rješavanje ovog konflikta, umjesto da se fokusira na pregovaranje? Ispada da on ipak teži sukobu NATO-a i Rusije - kazao je, prenosi ruski TASS. 

Izgleda da ne sluša dnevna izvješća koje svakodnevno šalju Washington, Paris i Berlin, smatra Lavrov, a ovakva retorika ne daje optimizma u rješavanju situacije. 

- Teško je komentirati treću rundu pregovora, ali izjave Zelenskog ne ulijevaju optimizam. Eksplodirao je od kritika te je bio i pomalo nepristojan - kazao je te poručio kako se nada da će Zelenski promijeniti svoje ponašanje. 

- Možemo se nadati da će se njegovo raspoloženje danas promijeniti, ipak on često mijenja raspoloženja - zaključio je Lavrov.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Poljski volonteri na granici dočekuju djecu iz Ukrajine s plišanim igračkama

Komentara 29

Avatar miran.beri
miran.beri
14:51 05.03.2022.

Isuse, više ne mogu ni gledati tu facu. Pogledam sa strane pa brzo spustim do članka. Uglavnom, frustracija radi svoje pa lik malo prolupao.

OB
obican
14:51 05.03.2022.

Zelenskij je bas nepristojan, bori se za svoju zemlju, zaista nepristojno

ME
medvedgrad
14:58 05.03.2022.

S ruskim fasistima se ne pregovara! Tek kad takvi odu s vlasti i javno se novi odreknu putinskog nacizma, razmotriti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije