Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Optužni prijedlog protiv sisačke gradonačelnice Ikić Baniček bez osnova

Na novinarski upit hoće li 'netko zbog neutemeljene optužbe snositi sankcije', Božinović je odgovorio da se još ispituje odgovornost pojedinaca.
22. lipnja 2017. u 15:09 8 komentara 1280 prikaza
Davor Božinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je novinarima danas u Brezovici kako je odbačen optužni prijedlog Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, dodavši da  je optužni prijedlog bez osnova.

Odustali od prijave Policija žali zbog slučaja Ikić Baniček: Postupci nisu bili politički motivirani

"Ona se oglasila pismom na 11. dan mog mandata i već sam predvečer bio upoznat s njezinim pismom, i još u tom 11. danu sam dao nalog; ispitalo se sve što se događalo, i ono što je nakon analize Ravnateljstva policije i PU sisačko-moslavačke zaključeno je to kako je taj optužni prijedlog bez osnova", izjavio je ministar Božinović u Brezovici gdje je, kao izaslanik Vlade RH nazočio obilježavaju Dana antifašističke borbe, 22. lipnja.

Na novinarski upit hoće li 'netko zbog neutemeljene optužbe snositi sankcije', Božinović je odgovorio da se još ispituje odgovornost pojedinaca.

Optužni prijedlog protiv sisačke gradonačelnice policija je nedavno podnijela zbog, kako je navedeno, omalovažavanja policije, odnosno narušavanja reda i mira, u njenom odgovoru na zahtjev da se očituje o dodjeli sredstava nekim udrugama mimo procedure.

U odgovoru na njenom Facebook profilu, Ikić Baniček  je napisala kako će policija protiv nje podići optužni prijedlog, jer im je početkom svibnja ove godine u dopisu odgovorila kako ne obavljaju profesionalno svoj posao, te ih uputila da tražene podatke potraže na web stranicama grada Siska. 

Već ranije danas iz MUP-a RH je priopćeno kako su Ravnateljstvo policije i PU sisačko-moslavačka utvrdili, vezano za optužni prijedlog policije protiv sisačke gradonačelnice, "da nije bilo osnova za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradonačelnice Siska, Kristine Ikić Baniček", te da policija odustaje od optužnog prijedloga. PU sisačko-moslavačka izrazila je žaljenje zbog cijelog događaja te naglasila kako postupci policije u ovom slučaju nisu bili politički motivirani.  "Uz međusobno poštovanje i uvažavanje odgovornih zadaća koje obavljaju, sisačko-moslavačka policija pozvala je gradonačelnicu Ikić Baniček na daljnju suradnju u interesu naših građana", priopćeno je iz MUP-a.

Povjerenstvo se treba na objektivan način očitovati o otvorenim pitanjima iz prošlosti uz jasan otklon od svih totalitarizama   

Zamoljen da komentira zahtjeve za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu, ministar Božinović je rekao kako je Vlada RH, upravo zbog toga da se ne bi uvijek bavili prošlošću, osnovala Povjerenstvo da bi se uspostavio konsenzus, a Povjerenstvo bi se trebalo na objektivan način očitovati o otvorenim pitanjima iz hrvatske prošlosti uz jasan otklon od svih totalitarizama.  

treniranje strogoće Sisačku gradonačelnicu presreli 'maricom' da joj uruče optužni prijedlog Mladen Markač UZ SUGLASNOST PREMIJERA Ministar Božinović imenovao Markača svojim posebnim savjetnikom Dan antifašističke borbe Ikić-Baniček: Baniček Bandiću: Nagradili ste ustaškog falsifikatora
ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • Sidać:

  Mesiceva ideologija LIGNJINA IZGLEDA

 • prajdali100:

  Sta smo Mi Bogu skrivili ?

 • Avatar vlaaha
  vlaaha:

  Vojni referent JNA Božinović u obrani pomahnitale antifašistuše Ikić Baniček, još samo fali ono frljićevsko vađenje zastave iz antifašističke vagine pa da proslava bude potpuna.