Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treniranje strogoće

Sisačku gradonačelnicu presreli 'maricom' da joj uruče optužni prijedlog

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
21.06.2017.
u 21:50

Gradonačelnica je u svibnju odbila policiji poslati popis gradskih donacija uz objašnjenje da su ti podatci objavljeni na službenim stranicama Grada. Policiju je optužila za zlonamjernost i nepoznavanje propisa, na što su joj, kaže, dva policajca u utorak u 22 sata predala obavijest o optužnom prijedlogu

Sisačka policija podigla je optužni prijedlog protiv gradonačelnice Kristine Ikić Baniček (SDP) zbog "vrijeđanja i omalovažavanja Službe kriminalističke policije i policijskih službenika PU sisačko-moslavačke".

Gradonačelnica je u svibnju odbila policiji poslati popis gradskih donacija uz objašnjenje da su ti podatci objavljeni na službenim stranicama Grada. Policiju je optužila za zlonamjernost i nepoznavanje propisa, na što su joj, kaže, dva policajca u utorak u 22 sata predala obavijest o optužnom prijedlogu, i to tako da su joj prethodno prepriječili put "maricom", iako je od njezina ureda do policijske uprave svega šest metara. Povrijeđena gradonačelnica putem Facebooka obratila se ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

- Vjerujem da svaki ministar želi iza svojeg mandata ostaviti neki projekt, rezultat rada, neki trag u povijesti ministarstva, ali u 11. danu vašeg mandata, nisam očekivala da je politička represija, lažne optužbe za verbalni delikt i diskriminacija gradonačelnice jednog Grada zbog moje "krive" stranačke pripadnosti, baš "projekt" s kojim želite ostaviti trag – napisala je Ikić Baniček. Uvjerena je da je riječ o zlouporabi policije kako bi se na nju stvorio politički pritisak nakon što je dobila izbore.

Na ponašanje sisačke policije ljuti su i u njezinoj stranci pa nam je tako potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao kako je očito da će se stranka u 2017. morati boriti da javnosti i Vladi objasni što je sloboda govora i mišljenja.

- Niti dva tjedna nakon što je HDZ stavio "šapu" na represivni aparat, suočeni smo s prijetnjama premijera oporbi i pokušajima kažnjavanja dužnosnika zbog riječi u službenom dopisu policiji - kaže Grbin.

Kako doznajemo, Ikić Baniček se i ranije žalila na postupanje sisačke policije pa je tako tražila zaštitu od bivšeg ministra, Mostova Vlahe Orepića. Navodno su se nakon njezine pritužbe pritisci smanjili do promjene na čelu MUP-a.

Komentara 60

DU
Deleted user
21:33 21.06.2017.

Majko mila kakvi komentari luđaka. Nije ni čudo da tonete sve dublje s Marasom i Stazićem na čelu. I nedoraslim Pedjom. Dakle, jabuka ne pada daleko od stabla. zašto bi gradonačelnicaa bila drugačija od Merzelice?

MA
MarkoKosmicki
20:35 21.06.2017.

a sto si ona zamislja da je angela merkel

ZR
Ze Roberto u
22:57 21.06.2017.

Nemojte uznemiravati drugaricu baniček...... mora biti spremna za sutrašnji dernek na brezovici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije