Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETA KLARA

Kraj vrtića osvanuo još jedan grafit s pozivom na ubijanje Srba: Poslali poruku i policiji

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
14.06.2020.
u 12:54

Uz grafit se nalazi i logotip SS i poruka "A3A2" ('All Cops are bastards' - 'Svi policajci su gadovi', op.a).

U Zagrebu je zabilježen još jedan odvratan grafit s porukama mržnje i pozivima na ubijanje Srba. Kod dječjeg vrtića u Čavoglavskoj ulici u Svetoj Klari nacrtano je drvo na kojem su obješeni ljudi uz kojih piše "Serbian family tree" ('Srpsko obiteljsko stablo', op.a) . 

- Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika... a onda očekivati hrabre generacije - objavilo je Srpsko narodno vijeće na Twitteru uz fotografiju.

Uz grafit se nalazi i logotip SS i poruka "A3A2" ( 'All Cops are bastards' - 'Svi policajci su gadovi', op.a). 

Podsjećamo, nakon tranparenta navijača Dinama u zagrebačkoj Kustošiji na kojem se poziva na silovanje srpskih žena i djece te grafita u Borovju, ovo je treća poruka govora mržnje u samo nekoliko dana. 

Komentara 93

ZA
zagabria5
10:43 14.06.2020.

Sad već duboko sumnjam da je to dio suberzivnih djelatnosti protiv Republike Hrvatske. Neka policija dobro istraži tko stoji iza toga, Hrvati sigurno nisu, to je 99% sigurno. Ne može se desiti da godinama ne bude ništa onda u par dana ovako 'spontano' nikne više ovakvih poruka. Naprosto nemoguće.

BU
burza
10:42 14.06.2020.

Grafit nije u redu ali da nam vi djelite packe a niste se jos nakon 30 godinaocitali o agresiji na Hrvatsku i ispricali

DU
Deleted user
10:32 14.06.2020.

Jel ovo sad 'umjetnički performans' za Olivera Frljića i drugove ili je pak 'osebujan stil' kako bi rekao Bernandić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije