Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAZA U ISTRI

Kozlevac: 'Ušli smo u fazu koja nije ugodna'

Dino Kozlevac
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
19.03.2020.
u 10:11

Jasna Valić iz Zavoda za javno zdravstvo rekla je kako se dogodilo slučaj gdje je bilo veliko okupljanje na sprovodu, a jedna je osoba bila pozitivna na koronavirus.

Aleksandar Stojanović iz istarskog Zavoda za javno zdravstvo kazao je na današnjoj konferenciji kako je osoba koja je preminula u noći s utorka na srijedu bila pozitivna na koronavirus. 

- Nalaz je došao sinoć kasno navečer - rekao je Aleksandar Stojanović.

Dino Kozlevac, načelnik Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije poručio je kako smo 'ušli u jednu fazu koja nije ugodna'. Izrazio je zadovoljstvo što su mjere, koje je Istra uvela prije nekoliko dana, donesene na području cijele Hrvatske.

Pozvao je građane da se pridržavaju tih mjera i da prijave ako znaju da je netko kršio pravila samoizolacije. 

Jasna Valić iz Zavoda za javno zdravstvo rekla je kako se dogodilo slučaj gdje je bilo veliko okupljanje na sprovodu, a jedna je osoba bila pozitivna na koronavirus. Rekla je kako je na sprovodu bili puno ljudi te da se svi oni koji misle da su bili u kontaktu s pozitivnom osobom jave svojim liječnicima. Rekla je kako je 60 osoba stavljeno na spisak.

>> Tema: Koronavirus

Hrvatski psiholozi: Kako pomoći osobama u samoizolaciji, ako ste zabrinuti za njihovo mentalno zdravlje

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
10:25 19.03.2020.

Bitno da oni i u ovoj situaciji sve prevode dvojezično. Bitno je na to vrijeme i novce trošiti.

BA
Barbasmora
10:48 19.03.2020.

Izgleda kako bog ipak ne voli hrvate toliko da bi nas postedio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije