Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESPORAZUM?

Kozlevac odbacio optužbe Nove ljevice: Nismo zabranili predizborni skup

Dino Kozlevac
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
12.04.2021.
u 15:27

Po tvrdnjama Nove ljevice, u subotu,10. travnja Stožer je toj stanci onemogućio planirano i prijavljeno političko djelovanje na pulskoj gradskoj tržnici.

Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac rekao je u ponedjeljak u vezi s priopćenjem Nove ljevice u kojem se tvrdi kako im je taj stožer "zloupotrebom ovlasti onemogućio predizborne aktivnosti" da nije riječ o zabrani skupa, nego o nesporazumu u komunikaciji u vezi s izdavanjem suglasnosti.

Naime, Nova ljevica je u ponedjeljak upozorila Državno izborno povjerenstvo (DIP) na slučaj koji traži reakciju nadležnih tijela kako stožeri civilne zaštite ne bi nastavili raditi na štetu političkog djelovanja i organiziranja.

Po tvrdnjama Nove ljevice, u subotu,10. travnja Stožer je toj stanci onemogućio planirano i prijavljeno političko djelovanje na pulskoj gradskoj tržnici. Prema predsjednici pulske organizacije Nove ljevice Mirjani Galo, ta stranka se 6. travnja javila Gradu Puli, a zatim i Stožeru sa zahtjevom da joj se izda rješenje za korištenje javne površine za susret s građanima u subotu na glavnoj tržnici u Puli.

No, Stožer je zatražio dopunu zahtjeva glede poštovanja epidemioloških mjera, na što su mu iz Nove ljevice odgovorili kako će se skup organizirati tako što će sve osobe nositi zaštitne maske i održavati propisani razmak.

Nova ljevica, dodala je Mirjana Galo, nije dobila nikakav odgovor od Stožera, a u međuvremenu je doznala kako je u subotu druženje s građanima na pulskoj tržnici održala IDS-ova kandidatkinja za pulsku gradonačelnicu.

VIDEO: Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

U tom je slučaju, smatra ona, Stožer civilne zaštite Istarske županije svojim postupkom stavio Novu ljevicu u neravnopravan položaj.

"Neugodno smo iznenađeni priopćenjem Nove ljevice u kojem imputira politikantstvo Stožera civilne zaštite. Želim jasno naglasiti kako se županijski Stožer rukovodi isključivo stručnim procjenama i stručnim odlukama i zato imamo podršku kako županije tako i svih gradova i općina u Istri neovisno o političkoj pripadnosti", istaknuo je Kozlevac i dodao da je upravo zahvaljujući tome, po ocjeni HZZJZ-a, epidemiološka situacija trenutačno najbolja u Istri.  

"Kao i do sada, gdje smo zaprimili na desetke mailova za organizaciju skupova, ni u ovom slučaju nije bilo nikakvih zapreka da se on održi. Stoga ne stoji tvrdnja Nove ljevice da je Stožer zabranio održavanje ovog okupljanja na tržnici uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Žao mi je da je došlo do nesporazuma i moja isprika ako se netko našao povrijeđenim", poručio je načelnik Kozlevac.

Dodao je kako se još utvrđuje gdje je nastao prekid komunikacije u vezi s izdavanjem suglasnosti Novoj ljevici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije