Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVA NA VELESAJMU

Poznato zašto pozivi za cijepljenje stižu i mladima te što će biti s onima koji odbiju AstraZenecu

Velike gužve za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/9
12.04.2021.
u 11:33

Odaziv na Velesajmu je danas dobar – svoj termin potvrdilo je oko 3000 građana

Građani mlađi od 65 godina koji su se za cijepljenje prijavili putem online platforme cijepise.zdravlje.hr počeli su dobivati pozive za cijepljenje jer se stariji ne žele cijepiti AstraZenecom.

Iako je još uvijek u tijeku druga faza cijepljenja u kojoj se cijepe isključivo građani stariji od 65 godina, šef NZJZ-a ''Dr. Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar potvrdio je za Dnevnik.hr da se zovu mlađi na masovno cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu.

Velike gužve za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu

Velike gužve za cijepljenje protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu
1/9

– Ako su se mlađi na vrijeme prijavili, a nema više zainteresiranih starijih kod liječnika obiteljske medicine, onda mladi mogu doći na red, kazao je, što je potvrdio i Zagrepčanin kojem je u nedjelju stigao mail u kojem ga obavještavaju da je na redu za cijepljenje.

– Malo sam se iznenadio, nisam očekivao tako brzo. Pa moji roditelji cijepili su se prije tri dana. Ponudili su mi AstraZenecu. Neću odbiti – kazao je 37-godišnji Zagrepčanin.

Odaziv na Velesajmu danas je dobar – svoj termin potvrdilo je oko 3000 građana, govori dr. Zvonimir Šostar te pojašnjava kako se trenutačno cijepi u dvije smjene isključivo AstraZenecom, a još uvijek ima građana koji ne žele to cjepivo.

– Ne bih to preporučio. Još nismo u fazi da biramo. Oni koji odbiju idu na začelje liste – govori Šostar.

 

Prošli tjedan krenulo je masovno cijepljenje Zagrepčana na Velesajmu

Komentara 57

DL
dvanaest_legija
12:11 12.04.2021.

Ugrožene skupine, za koje se pretpostavlja da im je korisnije cijepiti se, neka se cijepe. Ostali, zdravi i mlađi ljudi, nemojte biti biti naivni, još se vode rasprave oko kratkoročnih nuspojava, a za dugoročne ne možemo niti nagađati!

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
12:03 12.04.2021.

Ljudi, mislite na sebe i na svoje potomstvo i - NE cjepite se!!!! Pogotovo ne dao bog cijepiti se trudnicama i ženama koje imaju namjeru roditi. Ni za živu glavu!!! Sjetite se TALIDOMID-a kojeg su početkom 1960-ih... isto na preporuke liječnika i medicinskih stručnjaka koristile trudnice, pa koje je neviđene tragedije izazvao taj "lijek".

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
12:19 12.04.2021.

Ja odbijam SVE, a trebali bi i vi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije