Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA KARLOVAČKOG SUDA

Konobaricu nazvao kurvom, sad joj mora platiti za duševne boli

Borna Filic/PIXSELL
25.11.2020.
u 16:14

Zbog takvog ga je vrijeđanja konobarica tužila Općinskom sudu u Karlovcu. Dobila je presudu, a gost joj mora platiti 4.000 kuna po osnovi duševnih boli koje joj je izazvao vrijeđanjem, a mora platiti i troškove suda

Da je vrijeđanje druge osobe i iznošenje laži u javnosti apsolutno nedopustivo, dokazao je i karlovački Općinski sud presudom u korist jedne konobarice koja je radila u kafiću na ozaljskom području. Žena je, naime, nakon 14 godina konobarenja u kafiću, doživjela da je gost, a riječ je zapravo o bratu gazde kafića, vrijeđa pred desetak gostiju kafića.

Opsovao joj je boga i nazvao je kurvom pred gostima u mjestu u kojem svatko svakoga zna. Zbog takvog ga je vrijeđanja konobarica tužila Općinskom sudu u Karlovcu. Dobila je presudu, a gost joj mora platiti 4.000 kuna po osnovi duševnih boli koje joj je izazvao vrijeđanjem, a mora platiti i troškove suda. Ne bi bilo zgorega, barem kao opomena ostalim 'frajerima', da je 'zaradio' kaznu u visini prvog iznosa kojeg je žena navela u potraživanju, a riječ je o 10.000 kuna odštete. Zahtjev je u međuvremenu prepolovila, a sud ga je umanjio za još tisuću kuna.

Naime, konobarica je u tužbi navela razloge zbog kojih joj je vrijeđanje gosta naštetilo; ona je udana žena i majka dvoje djece, živi u malom selu kraj Ozlja gdje se svi poznaju, a u trenutku kada je trpjela uvrede, u kafiću su bili i neki njeni susjedi, što joj je bilo posebno neugodno i šokantno. Osim susjeda, u kafiću su u sporno vrijeme bila i trojica policijskih službenika koji su svjedočili čitavom događaju. Zato je nakon događaja otišla u bolnicu, potražila pomoć liječnika i dobila terapiju kojom je mjesecima nakon događaja liječila stres.

Ne sudu se tuženi gost branio da je čuo kako mu konobarica vrijeđa brata, pa ga je, iako s bratom nije u dobrim odnosima, tada odlučio braniti. Konobarica se, kazao je, na brata ljutila jer je, jedina u tom kraju, morala raditi na Dan mrtvih, kada su ostali kafići bili zatvoreni. No, tvrdio je da ju nije psovao niti vrijeđao ili nazvao ikakvim pogrdnim imenima, već da ju je samo pitao što ima protiv njegovog brata. Obzirom na saslušane svjedoke i njihove iskaze, sud je očito utvrdio da su čast, ugled i dostojanstvo konobarice njegovim vrijeđanjem bili itekako povrijeđeni. Neki od svjedoka na sudu su, osim što su potvrdili njene riječi, kazali da se po selu kasnije prepričavao taj događaj, a žena je dodala i da se pričalo da ju je gazdin brat vjerojatno napao 'jer mu nije dala', što je izazvao dodatni stres i povredu njene časti i dostojanstva.

Tuženi ja za taj događaj, naime, odmah nakon slučaja osuđen i u prekršajnom postupku gdje je proglašen krivim zbog remećenja javnog reda i mira. Platio je kaznu i na tu se presudu nije žalio.

- Svaka osoba ima pravo na čast, ugled i dostojanstvo kao izraz poštovanja osobe u njenom životnom i radnom okruženju – naveo je karlovački Općinski sud u dijelu nepravomoćne presude.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
16:50 25.11.2020.

nije dala pa je odmah k****

IJ
istina_jako_boli
17:54 25.11.2020.

Ona ima dokaz da ju je nazvo kurvom, a on nema dokaz da je ona kurva. A sto jest, jest, za tu lovu je mogo izjebat i elitnu kurvu, a ne obicnu konobaricu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije