Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomilovanje

Komisija odgodila odluku o pomilovanju Hrvoja Petrača

petrac
Arhiva VL/Boris Šćitar
14.12.2009.
u 19:23

Ministarstvo pravosuđa ima negativan stav prema pomilovanju, no Petrač se navodno nada da će Mesić valorizirati to što je svjedočenjem otvorio postupak protiv Vladimira Zagorca.

Komisija za pomilovanje danas je imala na dnevnome redu molbu za pomilovanje Hrvoja Petrača, no nije donijela odluku, nego ju je odgodila za sjednicu zakazanu za 18. prosinca. Formalni je razlog za odgađanje odluke hoće li se predsjedniku Mesiću predložiti da pomiluje Petrača ili da mu uskrati akt milosti vrlo opsežna anamneza koju je komisiji dostavilo Ministarstvo pravosuđa.

­Članovi Komisije rekli su da im treba vremena kako bi proučili opsežan materijal. U tim se materijalima nalaze sudske odluke po kojima zbog osude za otmicu sina Vladimira Zagorca te za iznudu od novomarofskog poduzetnika treba ostati u zatvoru do 2013. godine, zatim podaci o svim odlukama tijekom dosadašnjeg odsluživanja kazne, o ponašanju u zatvorima u Lepoglavi i u Puli, potom o osobnim prilikama (postao je djed u međuvremenu), te nalazi psihološkog vještačenja o tome je li sklon recidivizmu.

Ministarstvo pravosuđa ima negativan stav prema pomilovanju, no Petrač se navodno nada da će Mesić valorizirati to što je svjedočenjem otvorio postupak protiv Vladimira Zagorca.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
20:25 14.12.2009.

Treba Hrvoja Petrača obavezno pomilovati. Kako nevino i pošteno izgleda i sjajno če se uklopiti među svoje u izvan EU zavičaju.

MM
Mladen Miletić
22:04 14.12.2009.

dbob \"otmica djeteta i iznude\" koliko je bio u zatvoru ? General i zatvor ( čuvar ribnjaka, zaheban posao jel murija uvjek broji sve ribe jel ih dobro sačuvao ) Tako da je teško i odgovorno radno mjesto u prirodii odslužio pošteno i predugo.. Oteo djete i zato u zatvor, u Hrvatskoj, tome se čudi general iz Bosne, zbog čega se sve sudi Hrvatima koji neodu u Bosnu....

Avatar ljutatrava
ljutatrava
20:08 14.12.2009.

....neka se on samo hladi u Lepoglavi, zato je i napravljena-za takve. A Mesiću savjet- Koliko god mu bude išao na ruku, to neće biti dovoljno za Petrača-jer je kriminalac a kriminalci kada nemaju love-otmu nečiju ženu,dijete ili obadvoje-pa tražeže lovu. Njegova slika u krim -miljeu lagano bljedi-jer je surađivao sa DORH-m-smrtni grijeg- pa ako El Presidente računa dq ga pomiluje pa na nova financiranja od Petrača može mu se dogoditi da ostane bez novaca a bogami bez žene ili kćeri-ako ne plati,ako mi ne vijeruje neka pita Zagija kak to ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije