Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnosi nakon smjene

Komadina: Premijer Milanović više nema moju potporu

Zlatko Komadina
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/2
07.05.2014.
u 14:27

– General koji se olako rješava svojih časnika vrlo često ostaje na kraju sam – rekao je Komadina

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uoči odlaska na sjednicu Predsjedništva SDP-a u Zagreb danas je u Opatiji rekao da nakon smjene ministra Slavka Linića predsjednik stranke Zoran Milanović više nema njegovu potporu.

– U posljednjem slučaju kadroviranja, u slučaju gospodina Linića , nema moju potporu – rekao je Komadina dodajući da general koji se olako rješava svojih časnika vrlo često ostaje na kraju sam.

Komadina je u utorak, nakon što je objavljena vijest o Linićevoj smjeni, kazao da stranački šef nije s njim razgovarao o toj smjeni te da mu je žao što je ministar financija, koji je podnio najveći teret u Vladi, smijenjen. Dan ranije Komadina je, komentirajući najavu premijerove odluke o Liniću, upozorio da se prljavi veš pere unutar kuće, a ne putem medija.

Milanović: To tako ne može

Podsjetimo, premijer Milanović jučer je na konferenciji za novinare objavio kako više nema povjerenja u ministra Linića iz nekoliko razloga i da zbog toga više ne vidi mogućnost za suradnju. 

– Prije više od dva mjeseca čelnica Porezne uprave upoznala me s nekim predstečajnim nagodbama u kojima je odmah uočeno da je riječ o velikim nesrazmjerima. Moj naputak je bio da se odmah obrati ministru jer je vjerojatno riječ o pogrešci koja se može popraviti, ali treba utvrditi odgovornost zašto zemljišta uzimaju pod račun, očito je bilo, po višestruko uvećanoj cijeni – kazao je Milanović i dodao da se u dva mjeseca nije dogodilo ništa i da "to tako ne može" – objasnio je Milanović.

Linić: O svemu ću govoriti nakon europskih izbora

Ministar financija Slavko Linić rekao je da prihvaća odluku premijera Zorana Milanovića o svojoj smjeni te da će o svemu govoriti nakon europskih izbora jer ne želi umanjiti šanse SDP-a. Linić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je sve u predstečajnoj nagodbi u vezi s trgovačkim društvom Spačva učinjeno sukladno zakonu. Podsjetio je da su kronologiju "slučaja Spačva" objavili na internetskim stranicama Ministarstva financija.

– Spačva je s dugom i redovitim porezima uplatila više od 18,9 milijuna kuna u državni proračun – naglasio je Linić te dodao da u toj predstečajnoj nagodbi nije samo spašeno 600 radnih mjesta nego se puni i državni proračun. Svom nasljedniku na mjestu ministra financija Borisu Lalovcu zaželio je puno uspjeha.

>> Vesna Pusić: Žao mi je da je došlo do smjene Linića!

>> Stazić brani Milanovića: Pravo je premijera da bira svoje suradnike, on ima svoje razloge

>> Riječki drugovi – SDP-ovi Hercegovci

Ključne riječi

Komentara 96

DU
Deleted user
14:32 07.05.2014.

Sad Milanović mora smijeniti i Komadinu.

KU
kufmaario
14:37 07.05.2014.

Da nikad vise ne dodjete na vlast to bi najbolje bilo,najgora ste vlada od postojanja RH,odstupite vise ako volite Hrvatsku.

BU
Bulaba
14:34 07.05.2014.

Pobili se antifašisti. I s jedne i s druge strane to je sad antifašistički otpor. Tko izgubi, postaje fašist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije