Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne očekuje izbore

Vesna Pusić: Žao mi je da je došlo do smjene Linića!

Pusić Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.05.2014.
u 13:45

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je da ne očekuje prijevremene izbore

– Dan prije nego što je to rekao ministru Liniću, premijer Milanović rekao mi je što namjerava. I tada i danas, žao mi je da je do toga došlo. Ako premijer smatra da ne može surađivati s nekim od ministara u Vladi, a naročito ako je riječ o ministru financija, onda je logično da je povukao takav potez – kazala je danas prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odgovorivši tako na novinarsko pitanje je li je premijer Milanović prethodno obavijestio o odluci o smjeni sada već bivšeg ministra Slavka Linića i kako komentira tu odluku.

Ministrica je potom na upit hoće li ova najnovija smjena naštetiti Vladi uzvratila kako Vlada, unatoč takvim potezima, mora nastaviti funkcionirati. Upitana o tome hoće li novi ministar financija Boris Lalovac moći dobro zamijeniti dosadašnjeg ministra, Pusić je uzvratila da je Vlada veliki dio posla već napravila, da su mnoge stvari već postavljene i idu svojim tijekom.

Na kraju je kazala da ne očekuje prijevremene izbore. Ministrica je ove izjave dala na današnjoj konferenciji o platformi za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske koja se u zajedničkoj organizaciji s predstavnicima civilnih udruga održava u Ministarstvu europskih i vanjskih poslova.

>>Stazić brani Milanovića: Pravo je premijera da bira svoje suradnike, on ima svoje razloge

>>Riječki drugovi – SDP-ovi Hercegovci

>>'Žalostan sam što se to događa u SDP-u. Linić je bio posljednji Mohikanac'

Komentara 37

VE
verakruz
13:52 07.05.2014.

"Na kraju je kazala da ne očekuje prijevremene izbore." ----------- Naravno da ne očekuje, ona se nada da će još koji mjesec biti na slobodi! Ja garantiram, da ovi imaju toliko oraha u džepu, da svi komotno mogu pakirat četkicu za zube i spremit se da malo spavaju o državnom trošku u društvu gđe. Žarke Sekulić.

VE
verakruz
13:57 07.05.2014.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, u dogovoru s hrvatskim veleposlanikom u Srbiji Gordanom Markotićem, odlučila je da Hrvatska toj zemlji neće postavljati nikakve zahtjeve prilikom ulaska u EU. Ministrica, kako saznajemo, problem ne vidi u suđenju za ratne zločine, a prilikom ulaska u EU neće tražiti niti povratak kulturnih dobara, ali niti davanje informacija o nestalima. Sve to opravdava ovako - mi nećemo biti poput Slovenaca koji su Hrvatskoj stvarali prepreke prije ulaska u EU. ------------------- Eto zašto njoj treba mandat do kraja, pa možda čak i više.

SL
_Slavonac_
13:49 07.05.2014.

Svi okreću leđa Milanoviću! Pobuna u kokošinjcu, poklat će se kukurikavci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije