Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Doktori traže da predsjednica RH zbog kralježnice smanji tempo

– Dosad mi je bilo najteže sjedenje na Fakultetu političkih znanosti na predavanjima navečer, u onim drvenim stolcima – rekla je predsjednica.
21. lipnja 2017. u 10:26 35 komentara 4169 prikaza
Pogledajte galeriju 1/7

Tegobama kojima, prema medicinskim statistikama, tijekom života bude izloženo do 80 posto građana, bolnim problemima s kralježnicom, izložena je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Morat će na fizikalnu terapiju, a zbog zdravstvenih tegoba morat će, očito po savjetu liječnika, smanjiti i svoje uobičajene aktivnosti. Otprije je imala problema u donjem dijelu kralježnice, a prije nekoliko mjeseci pojavila joj se bol koja se širi iz vratne kralježnice duž desne ruke.

Kolinda Grabar Kitarović grabar-kitarović: 'Najteže mi je sjedenje na Fakultetu u onim drvenim stolicama'

Zbog tih problema angažirani su i liječnici sa zagrebačkog Rebra (KBC Zagreb), ortopedi, neurolozi, a napravljen joj je i MR kralježnice i ramena. Nalazi su pokazali da je uzrok tegoba hernija diska u vratnom dijelu kralježnice, a otkrivena je i manja hernija u donjem dijelu kralježnice. Nakon dijagnoze, međutim, liječnici su zaključili da ipak nema potrebe za neurokirurškim liječenjem, dakle operacijom, te su preporučili da se tegobe pokušaju najprije umanjiti fizikalnom terapijom u iduća dva tjedna. Prema potrebi će provesti i farmakoterapiju radi smanjivanja bolova, kažu na Pantovčaku.

Kolinda Grabar-Kitarović Nakon Dana državnosti Grabar-Kitarović ide na fizikalnu terapiju zbog bolova u kralježnici

Istodobno, liječnici su od predsjednice zatražili da poštedi kralježnicu i smanji svoje aktivnosti. To će predstavljati problem jer je hrvatska predsjednica u ove dvije i pol godina svog mandata pokazala da je izuzetno aktivna. Osim desetaka službenih putovanja i dinamične vanjskopolitičke agende, redovito obilazi cijelu Hrvatsku jer je jedan od njezinih “zaštitnih” znakova stalna i osobna komunikacija s javnosti. Kako se čini, predsjednica će morati na ovaj “smanjeni režim” odmah nakon Dana državnosti, nakon svečanog i tradicionalnog predsjedničkog prijama na Pantovčaku. Rečeno je kako njezina terapija ne ugrožava planirani boravak na Dubrovnik forumu, značajnom vanjskopolitičkom događaju, 30. lipnja.

Kolinda Grabar - Kitarović Potvrđeno Predsjednica Grabar-Kitarović ide na inaguraciju Aleksandra Vučića u Beograd

Predsjednica neće propustiti ni inauguraciju novog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u petak u Beogradu. Tom će prigodom s Vučićem održati i bilateralni sastanak. Očito je taj sastanak važan hrvatskoj predsjednici s obzirom na to da je prije nešto manje od godinu dana s Vučićem supotpisala Subotičku deklaraciju, koja je naznačila otvorene probleme između Hrvatske i Srbije te definirala da se prvo nastoje riješiti oni problemi koji imaju veće šanse za rješavanje.

Donald Trump i Kolinda Grabar-Kitarović u Bruxellesu Predsjednica u Bruxellesu Pozvala Trumpa u Hrvatsku: 'Upozorila sam ga na ugroze u našem susjedstvu' Kolinda Grabar-Kitarović Nezgoda u Lisinskom Najbolji hrvatski vojnik nehotice udario Kolindu Grabar-Kitarović grabar kitarović Hrvatska kakvu trebamo Predsjednica: Rusija je veliki igrač i s njom moramo razgovarati
Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • binki:

  I ja se slažem. Manje skakanja preko ograde.

 • zlatnirat:

  I meni je Dr. predlozio da smanjim kilazu zbog kicme, stara poslovica kad kicma boli pritisak sprijeda (trbuh) smanji, nisu stolice krive ako si pretezak.

 • Avatar PrinciPGavrilo
  PrinciPGavrilo:

  evo joj prilike, 23.06 , da izleci kraljeznicu...uz trubace...