Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže se krivci

Kod Bartolovih stuba pas napao macu na hranilištu, stradala i volonterka

Foto: Privatni album
1/7
28.01.2022.
u 21:10

Prepoznajete li psa ili čovjek s fotografija u tekstu, javite se volonterima koji se brinu za gornjogradske mace. Ubio je macu Štrosericu, sumnjaju da je kriv i za ovaj napad

Uobičajeno, prema svom tjednom rasporedu, Iva G. stigla je te večeri na zagrebačko gornjogradsko hranilište mačaka kod Bartolovih stuba. Bio je njezin red za hranjenje, ali i kontrolu treba li koja mačka veterinarsku pomoć. Dočekala ju je cijela ekipa, na Facebooku poznata kao Miceki iz centra - Miceki bake Ane. I sve je bilo uobičajeno, dok među mačke nije utrčao pas. Zgrabio je Cigu, a Iva ju je pokušala obraniti. Stradale su obje, no Ciga je platila životom. Ozljede su bile preteške i drugi dan je eutanazirana.

I nije ovo prvi napad istog ili sličnog psa na slobodnoživuće mace, pa čak i na mace koje su bile u dvorištima svojih kuća. Stradala je tako maca u Jurjevskoj, a nedavno i maca Štroserica, poznata maca s Gornjeg grada koja je obitavala uz radnike uspinjači.

– Fotografije čovjeka i psa poslala nam je gospođa koja je bila svjedok napada na Štrosericu. Naša volonterka kaže da bi to mogao biti taj pas. Bila je u šoku, a vlasnik i pas nakon napada udaljili su se od Bartolovih stuba Tkalčićevom prema Kaptol centru. Iva je sve prijavila policiji, nije samo napadnuta mačka već i ona. Zbog ugriza odmah je primila tetanus, a upitno je i što s bjesnoćom. U kafiću u blizini postoje kamere, ima ih i na putu do Kaptol centra, nadamo se da je neka od njih zabilježila tog čovjeka i psa, malo je niži od labradora, crne oštre dlake i terijerske njuške – kažu nam volonterke.

Foto: Privatni album

A na Facebook stranici Miceki iz centra pozvali su sve koji imaju bilo kakvo saznanje, mogu bilo kako pomoći u otkrivanju počinitelja, da im se jave. Jer Cigo je bila njihova mačka, bez obzira što je živjela na ulici.

– Neću vam reći kakav je osjećaj odlučiti se za eutanaziju. Neću, jer ne mogu. Ne postoje riječi koje mogu opisati ovaj osjećaj. Ovu tugu, nemoć i ljutnju. Ne postoje. Neću vam ni reći u kakvom smo stanju mi sada. Slomljene smo, puklo nam je srce. Puklo! I da se niste usudili nikada, niti na sekundu, pomisliti za bilo koju životinju da nije vrijedna zato što je ulična. Svaka, ali baš svaka je vrijedna. I ako joj se bilo što loše dogodi - za njom netko plače. Plače i rida. Kad je dobila prvu injekciju za uspavljivanje, suze su mi padale po njoj kao kiša. I nadala sam se da će kao u nekoj bajci jedna od mojih suza past na njezino slomljeno tijelo i izliječiti je. Ali nije – napisala je volonterka.

Foto: Privatni album

Svi strahuju od ponavljanja napada. Kažu, ovaj put je stradala Iva koja je mačku hranila. No, na hranilište osim volontera dolaze i drugi građani s djecom koja se maze s macama. Ako se ova situacija ne riješi i ne kazni krivce, moglo bi lako stradati i dijete koje će maziti neku od maca.

Što su učinili nakon prijave, provode li kriminalističko istraživanje i jesu li pregledali kamere, odnosno jesu li obavijestili i veterinarsku inspekciju s obzirom na to da je riječ o napadu psa na čovjeka i drugu životinju i o moguće opasnom psu, upitali smo Policijsku upravu zagrebačku. Odgovor još nismo dobili.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
23:04 28.01.2022.

hm da se to riješiti ali onda bu vlasnik psa plakao za svojim ljubimcem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije