Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poskupljenje

Kirin: Plaćanje parkiranja mobitelom je luksuz!

'podravina i bilogora, virovitica, 27.10.2010. skuplje parkiranje u centru grada - za sve koji putem sms-a placaju parkirnu kartu ona je skuplja za kunu te iznosi 3 odnosno 4 kune, ovisno po zoni, za
Foto: 'Marija Lovrenc/VLM'
1/3
28.10.2010.
u 10:25

Umjesto dvije, sat parkiranja u prvoj zoni bit će tri, u nultoj zoni četiri kune, a skočile su i cijene povlaštenih dugotrajnijih karata. Cijena karte s automata je ista.

Građane koji plaćaju parkiranje SMS-om na brojeve 8330 i 8331 u Virovitici taj će “luksuz“ stajati kunu više. Umjesto dosadašnje dvije kune po satu  plaćat će tri za prvu, tj. četiri kune po satu za nultu zonu.

 Za uređenje i građenje

 – Tko plaća parkirališnu kartu mobitelom, zna da je to luksuz koji mora biti spreman platiti – komentirao je gradonačelnik Ivica Kirin odluku gradske uprave koja je jučer povisila cijene parkirališnih karti na prijedlog gradskog poduzeća Poslovni park d.o.o, zaduženog za parkirališta u Virovitici. Prema novoj odluci, mijenjaju se sve cijene osim za kartu koja se može kupiti isključivo na automatu, i to za sat vremena, te cjelodnevnu kartu čija cijena ostaje 12 kuna. Grad tvrdi da je povećanje cijena opravdano i ne bi trebalo stvoriti negativan efekt u javnosti. Jedan je od razloga i taj što će se novcem namaknutim od viših cijena urediti postojeća i sagraditi nova parkirališta.

 - Nakon što smo preuzeli brigu oko parkirališta, cijena parkirnih karata postala je opterećena PDV-om, koji grad nije dužan plaćati, dok mi kao poduzeće jesmo – objašnjava direktor Poslovnog parka Branimir Bukvić. Ističe da je razlika u cijeni karata u koje je uključen PDV prevelika da bi je Poslovni park podmirio iz vlastitih prihoda. Karte koje građani plaćaju SMS-om još su skuplje.

 Nameti operatera

 - Cijena plaćanja usluge SMS-om uključuje niz troškova m-parkinga i proviziju mobilnih operatera koje su dodatno financijsko opterećenje – kaže Bukvić.

Grad je odobrio i povišenje povlaštenih mjesečnih, polugodišnjih i godišnjih parkirnih karata. Cijene su porasle između 10 i 450 kuna, ovisno o kategoriji. Tako će mjesečnu kartu stanari nulte zone, najužeg središta grada, umjesto 50 plaćati 65 kuna, polugodišnju 280 (umjesto 225 kuna) te 445 (prije 360 kuna).

Za vozilo, primjerice, gradskih službi i upravu cijena parkiranja za mjesec dana u istoj zoni iznosi 60 kuna više pa je umjesto 250 cijena parkiranja sada 310 kuna. Polugodišnja karta skuplja je 260 kuna i stoji 1385 kuna, a godišnja karta poskupjela je čak 414 kuna i sada stoji 2214 kuna.    

Komentara 18

DU
Deleted user
00:24 29.10.2010.

To sa PARKIRANJEM je jedna od naj-NEGATIVNIJIH tocaka u anketama po inozemstvu o turizmu Hrvatske. Mnogi bas radi tog krvozednog i priglupog placanja parkiranja po svuda, gdje treba i gdje ne treba, ne zele u Hrvatsku ... Druga stavka su prevaranti konobari, podmitljivci policajci koji VREBAJU, itd.

C9
calamari_91
11:05 28.10.2010.

To je, naravno, kao i sve vezano za parking kod nas - protuustavno. Ne moze biti razlicita cijena za dva oblika placanja

OB
-obrisani-
17:32 28.10.2010.

dragi moj rokie69 čitaj : Umjesto dvije, sat parkiranja u prvoj zoni bit će tri, u nultoj zoni četiri kune, a skočile su i cijene povlaštenih dugotrajnijih karata. Cijena karte s automata je ista. 2k + (2k X 50%) = 3k

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije