Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Kinezi: Morat ćemo uvoziti i inženjere za pelješki most

27.07.2018.
u 00:01

U Sindikatu graditeljstva Hrvatska očekuju da će Kinezi radnu snagu pronaći preko podizvođača radova koje će angažirati na gradnji

Inženjeri, računovođe, vozači, službenici, koordinatori, tajnik, menadžer ljudskih resursa, osoba za odnose s javnošću... u potragu za tim radnicima krenula je kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC) nakon što je potpisala krajem travnja ugovor za gradnju Pelješkog mosta.

Kinezi će biti uvedeni u posao u ponedjeljak, a imat će rok tri godine da izgrade most koji će spojiti Hrvatsku. No pri tome bi im veliki problem mogao predstavljati manjak radne snage s kojim se suočavaju mnogi poslodavci u Hrvatskoj. CRBC je oglasio od lipnja do sad potrebu za nekoliko desetaka radnih mjesta za svoj ured u Zagrebu i za samo gradilište mosta.     

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Lani 62 požara podmetnuta, trebamo li registar piromana?

- Debeljak u Brodosplit i tvrtke DIV-a uveo demografske mjere

- Svi žele Subinu frizuru i brkove kao Vrsaljko

- Znanstvenici vjeruju da u vodi na Marsu ima života

Ključne riječi

Komentara 28

BI
bijelocrveni
21:22 26.07.2018.

Zeli li neko zaposliti profesionalnog antifasista specijaliziranog na ulicnim prosvjedima/performansima?

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
21:08 26.07.2018.

Nema radne snage u Hrvatskoj. Trebalo bi prekinuti s praksom spašavanja radnih mjesta pa bi se možda netko od njih zaposlio u profitabilnim firmama.

DU
Deleted user
21:16 26.07.2018.

Sigurno ima ekonomista😁...vjerojatno i jezicara i slicnih filozofa😁 umjesto da produciramo proizvodni kadar mi skolujemo nepotrebno....ekonomske skole treba ukinuti na barem 10 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije