Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐENI NA UKUPNO ŠEST I POL GODINA ZBOG RAZBOJSTVA

Kazao sucu da u zatvoru pati od nesanice, dobio pet godina zatvora

Zatvor - ilustracija
Marko Jurinec/PIXSELL
12.03.2021.
u 11:36

Optuženi sucu: Molim vas budite blagi. Zatvor mi teško pada. Patim od nesanice. Majka mi je bolesna, a bratu mi razrušena kuća

- Još jednom ističem  kako mi je jako žao. Ponovo se želim ispričati oštećenicima. Boravak u zatvoru mi jako teško pada jer patim od nesanice, majka mi je bolesna, bratu mi je srušena kuća.... Zatvor vas molim da mi dosudite što blažu kaznu i ukinite mi istražni  zatvor - kazao je  među ostalim Drago Ignac (22) kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudilo zbog razbojstva.


Njegov branitelj Miljenko Mandek u završnom govoru  apelirao je na sud da bude  blag pri izricanju kazne. Naveo je tako da je Ignac osoba mlađe životne dobi, koja je u trenutku počinjenja djela bila smanjeno ubrojiva. Kazao je i da je priznanjem i kajanjem   pridonio bržem završetku postupka.

- Moj je klijent shvatio da mu je budućnost narednih  desetak godina vezana uz služenje zatvorske kazne, jer se protiv njega vode i drugi kazneni postupci koji će moguće završiti osuđujućim presudama. Predlažem da ga oslobodite plaćanja sudskih troškova jer ih on s obzirom na njegovo imovinsko stanje niti sada niti u bliskoj budućnosti ne može platiti. A predlažem i da mu se ukine istražni zatvor - kazao je branitelj.

No istražni zatvor mu nije ukinut već produljen jer je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora. Ignac se  teretio za dva razbojstva, od kojih je jedno počinio s Danijelom Ignacom. Za svako razbojstvo je dobio po tri godine, pa je na koncu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu  kaznu od pet godina zatvora. Istom presudom Danijel Ignac je nepravomoćno osuđen na godinu i pol dana zatvora.

 


Prema  optužnici, njih su se dvojica teretila  da su 22. srpnja 2020.  oko 16.30  u Oporovečkoj 43  došli do Mesnica Zagreb, a u trgovini je sama bila prodavačica. Kada je prišla blagajni, Danijel Ignac je iz hlača izvadio kuhinjski nož, koji je imao oštricu dugačku 15 centimetara. Potom je prodavačicu privukao sebi, te je  jedom rukom držao nju, a  drugom nož. Potom je  zajedno s Dragom Ignacom od prodavačice  zatražio da im preda novac iz blagajne. Kako se ona cijelo vrijeme opirala, Danijel Ignac ju je ubo u biceps lijeve ruke, a Drago Ignac ju je uhvatio za majicu.Njih su je dvojica povlačila, istovremeno uzimajući novac uz blagajne. Prodavačica se i dalje otimala, a pokušavajući ih spriječiti da uzmu novac iz blagajne, na njih je bacala svakakve predmete. Drago Ignac ju je zbog toga udario prvo šakom, a zatim i bocom po glavi, dok je prodavačica uspjela ispod pulta uzeti elektrošoker. No dok se pokušavala obraniti, ispao joj je iz ruke pa ga je s poda uzeo Drago Ignac.  Osim elektrošokera , iz trgovine je sa svojim suoptuženikom odnio i 7600 kuna.


Nadalje, Drago Ignac optužen je i da je  25. srpnja 2020 oko 21.30  u Vlaškoj 62, orobio K.M.  S njim je prvo kratko razgovarao na križanju Vlaške i Draškovićeve, a kada su došli do Vlaške 62, Ignac je K.M. uhvatio za jaknu, ugurao ga je u haustor, gdje mu je u više navrata na tijelo prislonio elektrošoker. Kada je K.M. pao na tlo,  Ignac ga je odvukao u dvorište, nekoliko puta udario dok mu ovaj  nije predao 250 kuna  i svoj mobitel.

Komentara 5

RO
roland
12:37 12.03.2021.

Pati od nesani i onda pod okriljem marka krade! Bolje je onda da mu u Bolnici za osobe lišene slobode liječe nesanicu nego da zbog nesanice krade gorivo iz građevinskih strojeva i kamiona.

FU
Fusnota
12:44 12.03.2021.

Treba mu 20 godina Možda ga preodgoje u zatvoru

RO
roland
12:34 12.03.2021.

Dobio je 5 godina i dobit će još toliko! Da ga danas pustiš iz zatvora, već bi u noći subote na nedjelju krao dizel iz strojeva po raznim gradilištima, provaljivao u vikendice, džepario po tramvajima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije