Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto član uprave HAC-a za financije nije smijenjen kao i ostali čelnici tvrtke

Kalmeta: Smjena Sapunara bila bi prerizična jer HAC treba nove kredite

Božidar Kalmeta
Arhiva VL
24.11.2009.
u 20:28

U anonimki se Sapunara optužuje za uzimanje provizije, a on kaže da na račun bankara nije ni kavu popio.

Pošto je Josip Sapunar, član uprave HAC-a za financije, jedini preživio smjenu čelništva toga javnog poduzeća, nametnulo se pitanje zašto ga je resorni ministar Božidar Kalmeta poštedio.

Čovjek kontinuiteta

– On je čovjek kontinuiteta, u HAC-u je od početka, dakle već osam godina, a u tu je tvrtku došao u Račanovo vrijeme. Poznaje svu problematiku vezanu za financije HAC-a, a kako slijedi i reprogram HAC-ovih kredita, njegova bi smjena bila prerizična.

Uz to, on je kvalitetno radio svoj posao – obrazložio je danas ministar Kalmeta odluku o Sapunarovoj poštedi.

Istodobno, u javnost je puštena anonimka u kojoj se Sapunara optužuje za uzimanje provizije pri sklapanju poslova s građevinarima i ugovaranju kredita s bankama, za namještanje poslova tvrtki Carin, za nabavu opreme za naplatu cestarine po cijenama 50 posto višim od postojećih...

Navodno je zanimljiva i lista tvrtki koje su se uspjele ugurati na vrh popisa onih kojima HAC, koji ima problema s likvidnošću, među prvima isplaćuje dospjele obveze... Sapunar pak anonimne optužbe demantira i kaže kako je u HAC-u ugovorio 20 milijardi kuna, ali da na račun bankara nikada ni kavu nije popio.

Boban bira dvojicu

Za tvrtku Carin kaže da s Hrvatskom upravom za ceste, a potom s Hrvatskim autocestama posluje od devedesetih te da sklapanje poslova s tom tvrtkom nije u njegovoj nadležnosti.

Kalmeta pak kaže kako je u HAC za šefa uprave poslao Stjepka Bobana, kako kaže, čovjeka kontinuiteta od kojeg očekuje da smiri napetosti. Bobanu je ostavio mogućnost da odabere dvoje novih članova uprave koji će zamijeniti Marija Lovrinčevića i Ivicu Mlinarevića. Lovrinčević navodno odlazi iz HAC-a, a Mlinarević i bivši predsjednik uprave Jurica Prskalo ostaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije