Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Danas vruće, za sutra upaljeni meteoalarmi

Večernjakova patrola mjesta Okrug
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
29.07.2023.
u 08:29

U subotu sunčano i vruće vrijeme uz poneki pljusak u Dalmaciji i Istri, a najviša dnevna temperatura zraka bit će od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva

Prema prognozi DHMZ-a, tijekom subote prevladavat će sunčano i vruće vrijeme, dok je na kopnu ponegdje moguća umjerena naoblaka. Poslijepodne u gorju i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije uz jači razvoj oblaka lokalno može pasti poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar većinom slab, na Jadranu od sredine dana umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva. U Crikvenici je u 8 sati izmjerena temperatura mora koja iznosi 25.1 Celzijevih stupnjeva, isto kao i u Zadru. Hvar, Komiža, Krk, Rab, Rovinj, Split i Šibenik mjere 26 Celzijevih stupnjeva. U Dubrovniku je more najhladnije gdje temperatura iznosi 22.9 Celzijevih stupnjeva, a najtoplije je na Mljetu-Malo jezero s 28.6 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju će doći do blagog zahlađenja i promjene vremena pa će tako u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna od 24 do 29, na moru između 28 i 32 Celzijevih stupnjeva.

Kako se vidi na stranicama DHMZ-a, za nedjelju su za nekoliko regija upaljeni žuti meteoalarmi koji znače da je će vrijeme biti potencijalno opasno.

 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Nije vam ovo Balaton: Mađari autom zapeli na šljunčanoj plaži na Viru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije