Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAGA MOLITVE

Kako osnažiti molitve i izražavanje pobožnosti u Marijinu mjesecu svibnju?

Molitvenik, molitva
Foto: GettyImages
1/2
05.05.2020.
u 11:49

Kršćani u svibnju slave Blaženu Djevicu Mariju posvećujući joj molitve i krunicu s posebnim žarom. Najljepše molitve Gospi pronaći ćete u molitveniku Svibanjske pobožnosti samo uz Večernji list

Prema kršćanskoj tradiciji, mjesec svibanj je vrijeme kada se budi život i ljepota prirode dolazi do izražaja, stoga je on, uz listopad, posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Vrijeme je to kad se tradicionalno moli krunica kod kuće, u obitelji, kad se svakoga dana vjernici utječu Blaženoj Djevici Mariji s posebnim žarom i molitvama.

Poruke pape Franje

Baš u ovo vrijeme, kad su nam nametnuta ograničenja zbog pandemije, još se više trebamo posvetiti obiteljskoj molitvi krunice, što nam može biti prilika za zbližavanje i zajedničku molitvu. To su preporuke pape Franje koji je na blagdan svetog Marka poručio da se molimo kod kuće te je ponudio molitve Majci Božjoj koje se mogu izmoliti na kraju krunice.

Foto: VLm

Značenje krunice

Krunica je, prema kršćanskom vjerovanju, molitva u najužoj vezi s Marijom koja je sjedinjena s Isusom Kristom u njegovu spasiteljskom poslanju. Nadahnjuje se evanđeljem, kako bi vjernicima ponudila stav s kojim je moraju moliti, a predlaže temeljno otajstvo evanđelja – Utjelovljenje Riječi – promatrajući ga u presudnome trenutku Navještaja naviještena Mariji.

Molitvenik Svibanjske pobožnosti

Preporuke i molitve pape Franje Blaženoj Djevici Mariji te predložak molitve krunice možete pronaći u prigodnom molitveniku Svibanjske pobožnosti koji je Večernji list pripremio za svoje čitatelje. U četvrtak 7. svibnja Večernji list svim čitateljima daruje molitvenik Svibanjske pobožnosti – molitve Blaženoj Djevici Mariji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije