Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Kada su stigli kući s bebom, ostali u šoku i hitno se vratili u rodilište

Istog trenutka vratili su se u rodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete uz isprike zdravstvenog osoblja
16. svibnja 2018. u 22:31 24 komentara 56868 prikaza
Rodilište
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Roditelji novorođene bebe tek kad su došli kući shvatili su da su im u srijedu u rodilištu kliničkog centra u Podgorici dali tuđe dijete.

Rodilište KAKAV KAOS Nevjerojatno što je napravio proslavljeni rukometaš u rodilištu

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili rodilište, majka i otac krenuli su kući s djetetom za koje nisu ni slutili da nije njihovo.

Prvi je posumnjao otac, koji je zapazio da je beba mnogo sitnija, a kada su stigli kući, majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.

Istog trenutka vratili su se u rodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete uz isprike zdravstvenog osoblja.

“Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi s otpustima rodilja i novorođenčadi. Ovaj propust odmah je uočen i otklonjen”, priopćeno je iz kliničkog centra koji najavljuje oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.

“Ubuduće će prilikom otpusta uz majku nazočiti još tri osobe s klinike, jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, najavljuju iz kliničkog centra dodajući kako je ovo prvi put da se ovakav propust dogodio u njihovoj zdravstvenoj ustanovi te da će protiv odgovorne sestre pokrenuti disciplinski postupak radi suspenzije i promjene radnog mjesta. 

Galerija: Pogledajte prve bebe u 2018. godini!

Rodilište
1 / 11
Vjenčanje Prošlo 20 godina Rođeni u istom rodilištu istoga dana pa se vjenčali Bolnica kažnjena Sud donio presudu za zamjenu beba, ali hoće li se pravi misterij ikada riješiti? Beba hoda nakon rođenja rasplakala babice Nevjerica u rodilištu: Beba nakon rođenja napravila nešto nevjerojatno
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

 • crocro:

  Ovo nije prvi puta. Novinari mogu pisati što god žele i na način kako žele i očito, kojim jezikom žele. Jednostavno zato što nitko ne nadzire sadržaje njihovih tekstova prije objavljivanja na hrvatskim portalima ili "hrvatskim" portalima. Ili netko ipak ... prikaži još! nadzire sadržaje pa neće reagirati jer mu jednostavno "paše" novinarski uradak. To se jednostavno ne može dogoditi u nekim drugim zemljama za kojima mi čeznemo. Ili ćeš pisati službenim jezikom države u kojoj posluješ, ili nećeš pisati. Za ovaj događaj bi trebala uslijediti kazna uredništvu tiskovine od kakvih 100 000 kuna, pa bi dugi puta pazili što će podastrijeti hrvatskim čitateljima.

 • Avatar jumanji
  jumanji:

  To im je prvi put😂😂pitaj boga koliko je djece tako odraslo u drugim familijama

 • gordana93:

  jbt novinarstvo? u kojoj mi drzavi zivimo porodiliste???????????