Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitska zloba ili..

Jujnović: Marasovićeva nećakinja je devet godina na bolovanju

\'01.12.2010., Novinarski dom, Perkovceva 2, Zagreb - Prosvjetna inspekcija prezentira dokumente o nezakonitostima u skolama. Ivan Jujnovic, Gordan Sladojev, Nada Stankovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXS
Sanjin Strukić/PIXSELL
02.12.2010.
u 23:39

Ravnateljica i mama Burić: Prozvali su nastavnicu koja nije na bolovanju, nego na dopustu zbog njege bolesnog djeteta, na što ima zakonsko pravo

Mito, korupcija, nepotizam, voluntarizam ušli su u svaku poru obrazovnog sustava. Najdrastičniji primjer imamo u Splitu u OŠ Plokite, gdje je ravnateljica Ksenija Burić mjesecima čuvala radno mjesto za svoju kćer Anu Sarić. Zaposlila ju je dan nakon što je diplomirala u siječnju 2001. Radila je šest mjeseci i nakon toga je stalno na bolovanju, devet godina. A to je moguće samo zato što im je Duje Marasović brat, odnosno ujak – upozorio je na konferenciji za novinare splitski nastavnik Ivan Jujnović.

Lažu da je na bolovanju

Ksenija Burić, ravnateljica OŠ Plokite, tvrdi da Ana Sarić, profesorica njemačkog i engleskog jezika, nije devet godina na bolovanju!

– Pa tko bi joj mogao dati devet godina bolovanja? I toliko je držao na poslu? Te su priče plod zlobe – ogorčeno će ravnateljica.

Naglašava da je Ana Sarić na bolovanju bila zbog čuvanja dviju trudnoća i na dva rodiljska dopusta. Ukupno, kaže, četiri godine. Podastrla nam je rješenje HZZO-a, Područne službe Split od 20. veljače 2009. godine, u kojem stoji da se Ani Sarić priznaje pravo na dopust zbog njege djeteta do navršene osme godine života. U tom razdoblju ima pravo na naknadu plaće u iznosu 65 posto proračunske osnovice za puno radno vrijeme. Ana, tvrdi ravnateljica Burić, nije magistrirala zbog toga jer mora biti s djetetom, a kamoli doktorirala.

U školu je primljena kao profesorica redovitim natječajem. Potpuno legalno, ispunjavala je sve uvjete. Bila je izvrsna studentica i kao nadarena, stipendistica Grada. – Bila bi sigurno najsretnija da radi – zaključuje Ksenija Burić.

Teško do dopusta

Slično su dijelu nastavnika iz OŠ Plokite odgovorili i iz Ministarstva zdravstva naglašavajući da je Ana Sarić na bolovanju bila više puta te da je koristila jednogodišnji dopust pod zaštitom Centra za socijalnu skrb zbog bolesti djeteta. No dio nastavnika ističe da mnoge majke takav dopust ne mogu dobiti ni za teško invalidno dijete.

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:54 02.12.2010.

Nije nego - ma dajte molim vas - stanite na prvu loptu ..Ravnateljica zaposlila svoju kćerku !? Zar to nije dosta ? A to da nije devet godina radila zbog rađanja dvoje djece - nije vrijedno komentara - neka to komentiraju njezina djeca : gdje mi mama radi !? Što učiniti : prvo ministar treba smijeniti takvu ravnateljicu i zabraniti zapošljavanje bliže rodbine ( djece , braće , sestre , bliže rođake ) , jer to je krajnje nemoralno i u današnjim uvjetima zapošljavanja nepravedno . Svakoga tko u Prosvjeti opravdava ovaj slučaj treba dobro provjeriti jer može imati i takva osoba sličnog putra . Svaki slučaj treba uzeti ozbiljno - to neka je savjet ministru , koji se o ovome treba što prije očitovati . Ne zaboravimo - riječ jest o državnoj službi !!!!

JS
ja sam gladan
02:34 03.12.2010.

A kaj se tek radi u raznoraznim centrima za kulturu. Njih desetak, nazovi umjetnika i propaliteta, mame i sinovi,svaki mjesec poberu od 6 do 10 tisuća kuna plaće. A kaj rade?.Ništa. Ima i slučajeva kad ti isti primaju osobne dohotketke i u drugim gradovima.Zato neučvršćeni golovi padaju po djeci, zato nema novaca,jer krpelji sve pocicaju. Resore prosvjete, obrazovanja,sporta i kulture,treba dobro pročešljati i napraviti reda.

OB
-obrisani-
10:48 03.12.2010.

Da li je neko ovde liječnik, da li neko ima liječničku dokumentaciju ?? Kako Vas nije sram ogovarati bolesne sram Vas bilo. Bolesnim ljudima još podvaljujete nemate ni malo ljudskosti i pristojnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije