Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katastrofa na Mauricijusu

Jučer 17, danas još sedam: Mrtvi delfini pronađeni na plaži blizu mjesta izlijevanja nafte

Foto: PIXSELL
1/10
27.08.2020.
u 12:54

Greenpeace je pozvao vladu Mauricijusa da otvori hitnu istragu kako bi se utvrdio uzrok smrti delfina

Još sedam mrtvih delfina pronađeno je u četvrtak na plaži na Mauricijusu, objavila je vlada, dan nakon što je ocean izbacio 17 trupala blizu naftne mrlje iz japanskog broda koji se nasukao na koraljni greben.

"Jutros smo našli još sedam delfina u raspadajućem stanju", rekao je Jasvin Sok Appadu iz ministarstva ribarstva.

Rezultati obdukcije 17 delfina pronađenih u srijedu bit će poznati u četvrtak.

Naftna mrlja potječe s japanskog teretnog borda MV Wakashio koji se nasukao 25. srpnja i tjedan dana poslije počeo ispuštati naftu. Brod je u ponedjeljak potopljen.

GALERIJA Iz japanskog broda izlila se nafta kod Mauricijusa

1/7

Greenpeace je pozvao vladu Mauricijusa da otvori "hitnu istragu kako bi se utvrdio uzrok smrti delfina i ima li veze s curenjem nafte iz Wakashia".

Stvarni razmjeri incidenta još se utvrđuju, no znanstvenici su već upozorili na golemu ekološku katastrofu koja bi desetljećima mogla negativno utjecati na gospodastvo te otočne države ovisno o turizmu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije