Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohranjen na 100 god.

Jubilarni Večernjak u Vremenskom trezoru Zagrebačke banke

Jubilarni Večernjak u Vremenskom trezoru Zagrebačke banke
Foto: Boris Ščitar
1/10
30.06.2014.
u 22:21

Obilježili smo osvajanje Mjeseca, ubojstvo Kennedyja, samostalnost hrvatske države, sva relevantna zbivanja, važna hrvatskoj i svjetskoj javnosti ... - komentirao je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista.

Premda mu je sadržaj u proteklih 55. godina, koliko danas slavi, često bio i opasan, i eksplozivan (a takve predmete Zagrebačka banka ne prima u svoj Vremenski trezor), jedan je primjerak Večernjeg lista danas pohranjen za generaciju koja će ga, vjerujemo, stvarati i za 100 godina. Jubilarni broj kojim obilježavamo 55. godina izlaženja podsjeća na ključne događaje koji su kroz tih pet i pol desetljeća oblikovali našu stvarnost, a u Vremenski su ga trezor pohranili član uprave Večernjeg lista Mario Vrgoč, glavni urednik Goran Ogurlić i direktor sadržaja Dražen Klarić.

Večernjakovce je ugostila direktorica poslovnice Gradske štedionice na trgu bana Jelačića Marija Matić.

- Naših 55. godina apsolutni je rekord hrvatskog novinarstva, razdoblje u kojem smo prodali 2,5 milijarde primjeraka. Obilježili smo osvajanje Mjeseca, ubojstvo Kennedyja, samostalnost hrvatske države, sva relevantna zbivanja, važna hrvatskoj i svjetskoj javnosti ... - komentirao je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista.

Posljednjih 55 godina trudili smo se ne biti kvarljiva roba, ne sadržati govor mržnje, niti bilo kakve druge neprimjerene sadržaje. Takve također ne pohranjuje Zagrebačka banka u svoju vremensku “kapsulu”. Suprotno tome, kako ističu član uprave Mario Vrgoč i direktor sadržaja Dražen Klarić, cilj nam je bio i ostao, njegovati kvalitetno i relevantno novinarstvo i uvijek pritom zastupati čitatelje u odnosu na društvene i političke elite.

Foto: Boris Ščitar ilustracija

(Urednik priloga Gojko Drljača, direktorica prodaje i marketinga Zabe Aleksandra Cvetković, glavni urednik Goran Ogurlić, direktorica identiteta i komuniciranja Zabe Marina Dijaković, direktorica prodaje medijskih rješenja Petra Ivičević Bakulić, član uprave Mario Vrgoč, članica uprave Zabe Daniela Roguljić Novak i direktor sadržaja Dražen Klarić. Foto: Boris Ščitar/ Večernji list)

Nakon što prođe još jedno stoljeće vjerujemo da će jubilarni primjerak, koji reprezentira sve ono što značimo u medijskom prostoru Hrvatske, za javnost ponovo otvoriti predstavnik Večernjeg lista koji će doći s certifikatom o čuvanju. U međuvremenu će, kao nijemi svjedok vremena koje prolazi, ali su mu trenuci ipak ukradeni i trajno zabilježeni, ležati ispod poslovnice Gradske štedionice na Trgu bana Jelačića, zajedno s uspomenama koje su obilježile živote naših sugrađana; fotografijama životnih ljubavi, rođenja, vjenčanja, baletnim papučicama, Draženovim dresom, Ćirinim šalom, Borosanama...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije