Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI PREDSJEDNIK

Josipović o incidentu u Okučanima: Milanović je dobro reagirao i podržavam ga u tome

Ivo Josipović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.05.2020.
u 13:12

Josipović je podsjetio da se i on sam borio s tim problemom tijekom svojeg mandata

Bivši predsjednik Ivo Josipović  komentirao je jučerašnji incident u Okučanima gdje je aktualni predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu operacije Bljesak jer je nekoliko osoba bilo odjeveno u majice s ustaškim pozdravom "Za dom spremni", 

- Događaj u Okučanima bio je vrh jedne kampanje reafirmacije ustaškog znakovlja i svega što uz to ide. Uvijek je u takvim prilikama priča iskrivljena. Teren se prebacuje na pitanje poštovanja Domovinskog rata i poginulih branitelja, što nitko ne dovodi u pitanje i mislim da je tu Milanović izvrsno detektirao stanje, detektirao je tu zlouporabu branitelja i Domovinskog rata da bi se gurala jedna ultrakonzervativna, desna, neoustaška agenda. Upravo zato mislim da je i rječnik koji je predsjednik koristio odgovarajući onome što se događa-  rekao je Josipović za RTL.hr. 

VIDEO: Zbog ovih majica Milanović je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska: "To je provokacija."

Josipović je podsjetio da se i on sam borio s tim problemom tijekom svojeg mandata, te ističe da možda reakcija Zorana Milanovića bude poticaj da se "dugotrajna plima rasta ustaškog sentimenta jednom zauvijek skine s dnevnog reda".

- Mislim da je potpuno pogrešno bazirati hrvatsku budućnost na slavljenju ili prihvaćanju određenih elemenata režima koji se za vrijeme Drugog svjetskog rata pokazao kao pogrešni put, koji je bio protiv svih svjetskih progresivnih tendencija i koji je na kraju, nesumnjivo, po svim ozbiljnim analizama bio zločinački režim -  kazao je Josipović.

Njega najviše zabrinjava to što je provokacija stigla od ljudi koji su sudjelovali u protokolu. 

- Mi već dugo imamo marginalce koji su željeli poslati neku poruku, prkosnu, onakvu ili ovakvu, da ustaštvo nije mrtvo. No, sada je prvi put u okviru službenog državnog protokola učinjen jedan takav pokušaj i mislim da je Milanović dobro reagirao i podržavam ga u tome-  zaključuje Josipović.

 

Ključne riječi

Komentara 32

KL
Klarica
13:18 02.05.2020.

Samo smo čekali tvoju izjavu.

DU
Deleted user
13:27 02.05.2020.

On se borio udaraljkama i sviranjem glasovira u Banja Luci. Lignjun.

Avatar film
film
13:35 02.05.2020.

podžavaju i vulin,dodik,savo,pupovac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije