Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Još 22 prijave za mito protiv kirurga iz Splita

Naslovnica 18. 12. 2018.
18.12.2018.
u 00:03

Građani su prijavili 72 slučaja, od toga 37 prijava odnosi
se na 37 različitih liječnika, ali i dvoje političara

Za splitskog kardiokirurga koji je zbog uzimanja mita pod istragom USKOK-a stigle su još 22 prijave pacijenata koji tvrde da su mu dali novac za operacije! Protiv tog je liječnika, podsjetimo, pokrenuta istraga nakon javnog istupa Ljubice Adžaip, supruge preminulog Ivice, koja je snimala razgovore s kardiokirurgom kojemu je ukupno dala tri tisuće eura da bi operirao njezina pokojnog supruga. I inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila je propuste u liječenju, a u cijelu priču uključila se i Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata koja je pozvala ljude da prijave korupciju u zdravstvu. Upravo na taj poziv reagirale su za konkretnog kardiokirurga 22 osobe čije će prijave biti proslijeđene USKOK-u.

Izuzev Splita, udruzi je u dva tjedna na ovaj poziv korupcija, odnosno davanje novca liječniku, prijavljena u ukupno 72 slučaja! Od tog broja 37 prijava odnosi se na 37 različitih liječnika, dok su ostali – “ponavljači”, tako da se 22 prijave odnose na osumnjičenog kardiokirurga, deset prijava je za liječnika iz jedne zagrebačke bolnice i tri prijave za trećeg liječnika. Prijavljen je i medicinski tehničar koji je, kako su rekli iz spomenute udruge, uzimao novac za liječnika i dva političara.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>> Stiže tutor za divlje vozače: Uvodi se automatski nadzor brzine na autocestama

>> Od iduće godine testovi za rak pluća i prostate postaju obvezni?

>> Veljko Miljević o slučaju Daruvarac: Trebalo ga je optužiti za ugrozu života

>> Supertalent: Zaslužena pobjeda Denisa Barte ili sažaljenje

Ključne riječi

Komentara 15

PA
pax5
23:35 17.12.2018.

Cjela Hr zna da doktori primaju novce osim organa gonjenja...Baš simptomatično....

ST
stefj
00:30 18.12.2018.

Ne znam tko se uopće čudi tome. Nakaradni sustav je ostao još od prošlog društvenog uređenja i samo se godinama usavršava. Jedino rješenje za to je stavljanje HZZO-a na tržište s drugim osiguravajućim kućama, vaučerizacija, mikronaplata i sl... Ovako kako je sada, u ovako postavljenom sustavu pacijent je samo smetnja, a korupcija je pravilo...

Avatar Kradeseze
Kradeseze
21:37 17.12.2018.

Bože sad smo odjednm otkrili toplu vodu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije