Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio je ispravan

Jedna žena ozlijeđena je u eksploziji na gliseru u Splitu

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
1/4
28.07.2022.
u 18:40

Sve osobe evakuirane su sa glisera, dok su ozlijeđenu putnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split, te je prevezena u splitski KBC.

Danas poslijepodne u luci u Splitu je došlo do eksplozije na gliseru u kojoj je ozlijeđena jedna žena.

Dojava o pomorskoj nesreći u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimljena je danas, 28. srpnja u 13.17 sati, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Split, čiji službenici su nedugo potom pristigli na mjesto nesreće, zajedno s drugim hitnim službama.

Prema dostupnim informacijama, na gliseru je boravilo pet osoba- voditelj brodice i četvero putnika, svi državljani Republike Hrvatske. Nesreća se dogodila nakon što je voditelj brodice dovršio punjenje brodskog spremnika benzinom. U trenutku pokušaja pokretanja motora, on se zapalio, te je gotovo istovremeno došlo do eksplozije.

Sve osobe evakuirane su sa glisera, dok su ozlijeđenu putnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split, te je prevezena u splitski KBC.

Točan razlog eksplozije utvrdit će se inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije Split u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće koji se provodi u suradnji s policijskim službenicima, poručuju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Uvidom u brodsku dokumentaciju utvrđena je dosadašnja tehnička ispravnost plovila zastave Republike Hrvatske, u vlasništvu hrvatskog državljanina, kao i važeća dozvola voditelja brodice, koji je danas u 11 sati isplovio predmetnim gliserom iz Kaštel Gomilice prema Luci Split na ukrcaj goriva, sa svih četvero putnika na palubi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije