Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALETI NA DIVLJAČ

Jedan automobilom udario u krdo divljih svinja, drugi u zeca

Prometni znak divljač na cesti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
28.02.2023.
u 10:53

U ponedjeljak su u Istri dvojica vozača naletili na divlje životinje. U oba navrata životinje su poginule. Policija upozorava vozače da cestama izvan naselja voze s povećanim oprezom zbog svoje sigurnosti i zaštite životinja

Opetovana upozorenja policije vozačima da pripaze na divljač na cesti, očito ne polučuju rezultate. Pa je tako PU istarska ponovo izvijestila o dva takva događaja koja su se zbila  na području Istre. Prvi se dogodio 27. veljače u 18.55 u Ulici sv. Mihovila u Ližnjanu.  Tada je  je 41-godišnjak koji je upravljao Volkswagenom zagrebačkih oznaka, naletio na krdo divljih svinja koje su istrčale na kolnik.  Jedna svinja je udarila u vozilo i uginula, a kolika je šteta na vozilu nije priopćeno.

Isti dan u 20.10 u  Jadreškima je 30-godišnjak Alfom pulskih oznaka naletio na zeca koji je nakon udara u automobil uginuo. Vozači nisu ozlijeđeni, kažu u policiji, a uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo. Policija ponovo upozorava  vozače kako da se izbjegnu ovakvi događaji.

 - Upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja - naveli su u policiji.

>> VIDEO: U Zagvozdu prohodne prometnice unatoč snijegu koji pada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije