Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborska rasprava

Jadranka Kosor na rubu suza: Vrijeđaju
 me i ponižavaju

sabor (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
03.05.2012.
u 13:49

Ispričavam se zbog uvreda, bit ću blaži, ali neću šutjeti, rekao je ministar znanosti Željko Jovanović

Zahtjev HDZ-a za smjenom ministra obrazovanja Željka Jovanovića izazvao je u Saboru burnu raspravu i međusobna prepucavanja vladajućih i HDZ-ovaca. Zahtjev je odbacila Vlada, kao i većina zastupnika koja je stala u obranu ministra. Jedino je HDSSB-ov Zoran Vinković kazao kako treba izglasavati nepovjerenje cijeloj Vladi zbog njenog programa koji je trenutačno na djelu.

Šefica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da ostavku ministra traže jer vjeruju da nije primjerena osoba za obnašanje te dužnosti, što zbog njegova rada, što zbog javnih istupa u kojima je nerijetko vrijeđao zastupnike, ali i druge dužnosnike.

– U nekim svojim istupima sam možda bio presnažan u riječima i ispričavam se ako sam bilo koga uvrijedio. Možda ću paziti da budem blaži u izričaju, ali nikada neću prešutiti nerad, nezakonitosti, neodgovornost, korupciju i kriminal – kazao je Jovanović.

SDP-ov Igor Dragovan kazao je kako je njegova stranka za vrijeme HDZ-ove Vlade tražila smjenu premijerke Kosor, ali zbog argumentiranih razloga, a ne zbog politikantstva. Ovo je izazvalo cijelu buru HDZ-ovih reakcija, pa je tako i Josip Salapić stao u obranu svoje stranke s riječima kako situacija u Hrvatskoj nije smiješna.

– Da se vas pita, ne bi bilo ni HDZ-a ni slobodne Hrvatske – kazao je Salapić te dobio opomenu predsjedavajućeg Stazića, na što je žestoko reagirala J. Kosor.

– Morate spriječiti vrijeđanje i omalovažavanje mojih kolega i stranke – upozorila je uzrujana Kosor. Najžešći je bio HNS-ov Goran Beus Richembergh koji se obrušio na HDZ-ovce te ih pitao tko su oni da vladajuće poučavaju pristojnom govorenju i ponašanju.

– Tko nas uči ljubavi? Zar ona stranka koja nas je prozivala stokom sitnog zuba, koja nas je nazivala budalama, pijancima... – rekao je Richemberhg te dodao kako nitko na to nije bio reagirao, dapače “članovi Kosoričine Vlade su u ovim klupama jeli, žvakali, pili, izuvali cipele i ponašali se krajnje neprimjereno.”

Vidno potresena J. Kosor napala je Stazića kako dopušta ponižavanje HDZ-a.

– Meni ste rekli da ja ne mogu postavljati pitanja zastupnicima, ali njemu dopuštate blagonaklono, samo daj pitaj, ponižavaj je i vrijeđaj je

Komentara 171

OB
-obrisani-
13:53 03.05.2012.

jovanovic kad se pogleda u ogledalo vidi mocvaru

DE
demokršćanin
13:55 03.05.2012.

ISTINA I SAMO ISTINA riječi su proslavljenog ministra.Ako tako zaista misli nadati se da je mislio na svoj mozak.

VO
vozač23
20:02 03.05.2012.

Ma sta se sada HDZ nesto ima javljati kada su ovu nasu malu HRVATSKU toliko pokrali i radili koje kakve spletke. Sada oni imaju kao nesto za reci sram Vas moze biti sve od reda jer ste doveli ljude do ruba ali stvarno do ruba, Gospode i gospodo dajte si place spustite na 3000 - 3500 kn pa da vidim kako cete prezivjeti mjesec sa ratom za kredit,minusom na racunu, kojim kreditnom karticom itd ......., pa se onda javite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije