Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarska invazija

Jadranka Kosor na Kosovo vodi i menadžere

'09.07.2011., Hotel Pallace, Dubrovnik - Croatia Summit 2011, Bilateralni susret premijerke Jadranke Kosor i predsjednika vlade Republike Kosovo Hashima Thacija Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
Foto: 'Sinisa Sunara'
1/3
12.08.2011.
u 08:00

Uz sastanak s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem, premijerka će se sastati i s predsjednikom parlamenta

Dva dana nakon što u Zagrebu ugosti njemačku kancelarku Angelu Merkel, 24. kolovoza premijerka Jadranka Kosor odlazi na Kosovo, doznajemo iz izvora bliskih Vladi. Riječ je o prvom službenom posjetu hrvatskog premijera, odnosno premijerke, toj državi.

Posjet gospodarstvenika

Itinerar posjeta, koji će imati naglašenu gospodarsku komponentu jer s premijerkom u Prištinu odlazi znatan broj hrvatskih gospodarstvenika koji će sudjelovati na ekonomskom forumu u organizaciji gospodarskih komora obiju države, u skladu je s politikom koju međunarodna zajednica, a time i Hrvatska vodi prema Kosovu. Uz sastanak s kosovskim premijerom Hashimom Thaçijem, premijerka će se sastati i s predsjednikom parlamenta, dok će sastanak s predsjednicom Atifete Jahjaga izostati budući da je u to vrijeme izvan zemlje. Uslijedit će i sastanak sa zapovjednikom snaga KFOR-a te s pripadnicima hrvatskog kontingenta u okviru tih snaga, a posjetit će i Hrvate u Janjevu.

– Vlada od početka želi voditi izbalansiranu politiku prema regiji – govori nam izvor na pitanje koje se političke konotacije daju iščitati iz posjeta: – Država smo koja je priznala Kosovo. Dio smo međunarodne zajednice koja vodi stabilizacijsku politiku na Kosovu, dio smo NATO-a i EU. Iako ima država Unije koje nisu priznale Kosovo, naši glavni saveznici, SAD i Njemačka jesu. Drago nam je što je predsjednik Josipović prihvaća takvu politiku te je pozvao kosovsku predsjednicu u Hrvatsku. Gradimo dobrosusjedsku politiku, ali ne odustajemo od naše i politike saveznika – kaže naš sugovornik.

Poštovanje prava

Hrvatska će, dodaje, jasno poručiti da se problemi rješavaju mirnim putem, poštujući prava svih, što će biti istaknuto i sastankom s potpredsjednikom kosovske vlade Slobodanom Petrovićem, pripadnikom srpskog naroda. Jednaka je i podrška teritorijalnom integritetu Kosova.

– Naša je politika poznata, a Srbija će, bude li mudra, prepoznati interes za stabilnost regije koji svima odgovara – kaže.

Komentara 191

OB
-obrisani-
14:45 12.08.2011.

brat je brat....

SA
saad
08:11 12.08.2011.

Kako bi bilo da povede Kaljmetu u njegovu pra domovinu,moze joj biti tumac,u koliko ne govori albanski.

PU
Purgeraj=U=Zgu
09:20 12.08.2011.

KOSOVO JE SRCE ALBANSKOG NARODA ! Šta je tu sporno? srpski grobovi? hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije