Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a!

J. Kosor rekla je i da se konzultirala s Vladimirom Šeksom koji je tvorac Ustava i Statuta HDZ-a te da se i on složio s njenim primjedbama o Visokom časnom sudu.
01. ožujka 2013. u 08:07 257 komentara 385 prikaza
jadranka kosor (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Visoki časni sud donio je jednoglasnu odluku o izbacivanju Jadranke Kosor iz HDZ-a. Ova je odluka suda nepravomoćna te se Kosor ima pravo žaliti u roku od osam dana. O toj žalbi potom odlučuje Predsjedništvo stranke, nakon čega je odluka konačna.

Jadranka Kosor i njen odvjetnik Krunoslav Olujić napustili su saslušanje na Visokom časnom sudu HDZ-a naglasivši da osporavaju njegov legitimitet. Naime, iznijeli su niz primjedbi na sastav i funkcioniranje Visokog časnog suda te dodali i da poziv za suđenje nije naslovljen na njeno ime nego na Andriju Mikulića, šefa zagrebačkog HDZ-a. Naglasili su i da gradski odbor zagrebačkog HDZ-a nije taj koji je mogao podnijeti tužbu protiv Kosor, a da dvoje članova vijeća Visokog časnog suda uopće ne mogu biti njegovi članovi.

No, sud nije prihvatio primjedbe Jadranke Kosor, nakon čega su ona i odvjetnik napustili suđenje, a sud je nastavio sa suđenjem bivšoj predsjednici stranke.

Na pitanje hoće li prihvatiti odluku suda s obzirom na to da osporava njegov legitimitet, Kosor je odgovorila:

– A što drugo mogu? Da prerežem žile? Vidjet ćemo što će biti dalje kad odluka bude donesena.

Kosor je rekla i da se konzultirala s Vladimirom Šeksom koji je tvorac Ustava i Statuta HDZ-a te da se i on složio s njenim primjedbama o Visokom časnom sudu.

>>Karamarko nakon presude J. Kosor: Vrijeme je za nove ljude

>>Jadranka Kosor: Ako me izbace iz stranke, mandat neću vratiti

>>Olujić: U HDZ-u vrijedi ona 'kadija te tuži, kadija ti sudi'

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • zes105:

    hapsiti nego što, sve neprijatelje hrvatske države nije to više sanadrov hdz, vraćamo se na izvor kad smo znali kako treba

  • mr_brown:

    jadranka obicni hdzovci su uz tebe! ti si ipak zena i samohrana majka!

  • Dijaspora:

    Ma koga brine HDZ???Važno je da Hrvatskoj dobro ide. Još od kad su ovi na vlasti. Još malo pa ćemo imati više nezaposlenih od zaposlenih . BDP nam pada u ponor. A mi o HDZ-u. Nisu oni na vlasti. Za ... prikaži još! svoj (uspjeh) neuspjeh su nagraženi od birača.A Bogami i ovi će biti doooobro nagrađeni.