Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na stranačkom sudu

Jadranka Kosor: Ako me izbace iz stranke, mandat neću vratiti

'14.06.2012., Zagreb - Jadranka Kosor izlazi iz svog saborskog ureda i krenula je prema sabornici. Sabor je danas vecinom izglasao da je smjenjuje s mjesta potredsjednika Hrvatskog Sabora.  Photo: Zel
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
23.02.2013.
u 13:28

Napomenula je da nema planova za buduću političku karijeru, da živi dan za danom i sve će se jasno znati nakon "političkog suđenja" na hadezeovu Visokom sudu časti

- Ako budem izbačena iz stranke, ostajem u Saboru, mandat neću vratiti jer ja sam bila nositeljica svih lista - rekla je Jadranka Kosor na Hrvatskom radiju u emisji Intervju tjedna.

Napomenula je da nema planova za buduću političku karijeru, da živi dan za danom i sve će se jasno znati nakon \"političkog suđenja\" na hadezeovu Visokom sudu časti. Na pitanje novinarke Jasmine Popović o tome je li gospodin Vladimir Šeks na njezinoj strani, ona je odgovorila: \"To trebate pitati njega!\"

Bivša predsjednica HDZ-a rekla je da je tražila izuzeće gospodina Tomislava Čuljka zbog toga što je u javnosti iznosio kvalifikacije o njezinoj eventualnoj krivici. Misli da on ne može biti nepristan, a svoje suđenje pred Visokim sudom časti smatra suđenjem načelima.

- Sudit će se načelima, odnosno tome smije li se govoriti istina, smije li se govoriti istina o povijesti HDZ-a i smije li se upozoravati da nije istina da je HDZ-e bio zapuštena stranka, detuđmanizirana i dekroatizirana - rekla je gospođa Kosor naglasivši da ona nije jedina iz HDZ-a na sudu časti.

 - I gospodina Biondića su poslali na Sud časti da se ne može kandidirati na ponovljenim stranačkim izborima - dodala je Kosor osvrnuvši se na političku sudbinu Zvonimira Ante Golema koji je nakon progona stranačkog vrha napustio stranku.

Kosor je rekla da je dobro surađivala sa Karamarkom dok je bio ministar policije u njezinoj vladi, napomenuvši da je on bio najšutljiviji ministar. U izbornoj noći novog stranačkog rukovodstva nakon prvog kruga glasovanja dobila je poruku da javno podrži Karamarka i da će ostati potpredsjednica Sabora i predsjednica Kluba zastupnika HDZ-a. Sličnu poruku dobila je i od Kujundžića, ali se nije htjela nikome prikloniti.

Rekla je da je na obljetnici HDZ-a u lipnju prošle godine shvatila da novo rukovodstvo HDZ-a ozbiljno na nju ne računa kada nije dobila pozivnicu za svečanu sjednicu, nego samo za domjenak i utakmicu. Zbog toga se nije htjela tamo pojaviti.

- Ja sam se usudila reći da nije istina da je HDZ zadnjih deset godina detuđmaniziran i dekroatiziran, da smo se odrekli ideja predsjednika Tuđmana i da je stranka zapuštena. Zbog te istine ja sam predana sudu časti - rekla je Jadranka Kosor koja je najavila moguću tužbu protiv stranačkog kolege koji je izjavio kako odrubljivanjem njezine glave treba pokazati primjer drugima što će im se dogoditi ako se usude usprotiviti vodstvu stranke.

Komentara 15

CO
colak233
09:22 24.02.2013.

jedina osoba u politici u zadnje vrijeme koja je u hrvatskoj nešto napravila po pitanju riješavanju lopovluka prvo u svojim redovima , no dalje nije imala snage jer nije imala potporu i bolje je vodila vladu od sanadera i od milanovića jedino što joj zamjeram lažiranje referenduma za ulazak u eu

IN
intellegens
13:39 23.02.2013.

osnujte svoju stranku gospodo Kosor.

AT
atomised
13:46 23.02.2013.

Što god tko mislio o njoj, no načelo je u svim demokratskim zemljama da mandat pripada osobi, a ne stranci. Samo se kod nas može nagađati treba li ili ne vraćati mandat jer se stara komunistička garda još nije upoznala s zapadnoeuropskom praksom pa još uvijek pili po onoj da mandat pripada partiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije