Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hodačašće hss-a

J. Frišćić: U ovom društvu nema onih koji trebaju biti jednakiji

marija bistrica (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
19.09.2010.
u 12:26

Na pitanje o svjedočenju Damira Polančeca, Friščić je rekao da svatko mora reći što zna i čemu je svjedočio, pa će se stanje u društvu prije raščistiti u cjelini

MARIJA BISTRICA – Više od 10 tisuća vjernika okupilo se u nedjelju na 5. tradicionalnom hodočašću Hrvatske seljačke strane u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Prije mise predsjednik stranke Josip Friščić obratio se novinarima i hodočasnicima ističući da se članovi HSS-a u Mariji Bistrici okupljaju tradicionalno kako bi zahvalili za sve što su baštinili tijekom godine i molili za nove milosti.

– Brojne afere potresaju društvo, svatko od nas se mora preispitati na koji način doprinosimo obitelji i zemlji, rekao je Frišćić. Na novinarsko pitanje da prokomentira aktualne afere u Hrvatskoj, Friščić je rekao:

- U ovom društvu nema onih koji trebaju biti jednakiji i zaštićeni u svom djelovanju. Pravna država mora funkcionirati i svi moramo biti jednaki pred zakonom.Što se tiče odnosa u HDZ-u, Friščić je komentirao:

- To je problem za koji sam uvjeren da će ga HDZ znati riješiti, a nadam se što prije, to bolje njihovu stranku, nas i Hrvatsku u cjelini. Na pitanje o svjedočenju Damira Polančeca, Friščić je rekao da svatko mora reći što zna i čemu je svjedočio, pa će se stanje u društvu prije raščistiti u cjelini.

– Pred nama su izazovi prevladavanja gospodarske krize, a dok su glavna tema korupcije i afere, teže je raditi na prevladavanju krize, istaknuo je. Na pitanje kako komentira Ivana Šukera koji kao ministar financija nije pročitao što je potpisao, Friščić je rekao da je saborsko povjerenstvo prije svega političko i tamo se žele raščistiti odnosi i način na koji su odluke donešene, te da mu je teško suditi je li netko prisustvovao nekom sastanku na kojem on nije bio, no da smatra da kada se donose određeno odluke svoj doprinos trebaju dati svi koji u tome učestvuju, a prvi doprinos je da se s odlukama upoznaju.

Hodočašću HSS-a prisustvovali su i potpredsjednik vlade Božidar Pankretić, ministar turizma Damir Bajs, potpredsjednica HSS-a Marijana Petir, državni tajnici Branko Mučnjak, Karlo Gjurašić, Tihana Kraljić i drugi istaknuti HSS-ovci, te predstavnici županijskih organizacija iz cijele Hrvatske. Hodočasnike je pozdarvila u ime domaćina predsjednica ŽU HSS-a Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki zaželjevši i dobrodošlicu, a svetu misu u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca predvodio je rektor svetišta vlč. Zlatko Koren.

 

Komentara 11

Avatar ljutatrava
ljutatrava
13:28 19.09.2010.

..6(šest) milijardi kn iz proračuna za koalicijskog partnera hdz-a,cesta nikada započeta,seljaci-poljoprivrednici nikada siromašniji,žito pokradeno...o čemu ti pričaš Friščiću?

OB
-obrisani-
13:42 19.09.2010.

Ma, uopće me ne zanima što ovaj Friščić govori. Zanima me samo kako to da Polančec odgovara za Podravku, dok ovoga mutikašu nitko ništa ne pita o tome. Po čemu je to rumeni odgovorniji od smrznutog?

VO
vojvo
12:57 19.09.2010.

friščiču samo pričaj , sigurno si i ti među ona 42 tako da se moliš da ova lopovska vlada sve to zataška .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije