Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sisku potvrdilo: Nije postupao protupravno

04.09.2007.
u 20:15

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sisku kojim je  predsjedala sutkinja Snježana Mrkoci jučer je odbacilo žalbu županijskog državnog odvjetnika na odluku istražnog suca o puštanju Čučića na slobodu.

- Nema razloga za zadržavanjem jer postupanje okrivljenika nije bilo protupravno, piše u obrazloženju. U njemu se također navodi kako je jedino pravno važeća odluka Općinskog suda u Petrinji prema kojoj se priznaje presuda suda u Francuskoj prema kojoj, do okončanja brakorazvodne parnice između Čučića i njegove supruge, djeca trebaju boraviti u Hrvatskoj.

Iz tog obrazloženja proističe kako su sve radnje poduzete protiv Ljubomira Čučića u posljednjih nekoliko dana protupravne.
Naime, hrvatski je sud priznao presudu suda u Francuskoj o boravku djece do razvoda braka, ali ne i presudu prema kojoj je brak razveden.

Službeno, u Francuskoj su supruzi razvedeni, ali u Hrvatskoj nisu. Čučićeva supruga će najvjerojatnije putem odvjetnice zatražiti da Hrvatska prizna i drugu presudu francuskog suda, odluku o razvodu.
Ishod tog mogućeg zahtjeva zasad je neizvjestan.
(Ž. G.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije