Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosjetljivi rus

Izmijenio sitna slova na ugovoru za karticu i nasamario banku!

kartice (1)
Reuters/Pixsell
08.08.2013.
u 18:34

Jedan muškarac u Rusiji tužio je Tinkoff Credit Systems, vodeću online banku u toj zemlji od koje traži da mu isplati 24 milijuna rubalja jer je prekršila ugovor koji je on izmijenio.

Jedan muškarac u Rusiji tužio je Tinkoff Credit Systems, vodeću online banku u toj zemlji od koje traži da mu isplati 24 milijuna rubalja (oko 4 milijuna kuna) jer je prekršila ugovor koji je on izmijenio.

Kako piše The Moscow Times, 2008. Dimitrj Agarkov od banke Tinkoff Credit Systems putem elektroničke pošte primio je prijavu za kreditnu karticu. Ispunio je ugovor, ali je sam u njemu promijenio uvjete napisane sitnim slovima prije nego što ga je poslao natrag u banku. Konkretno, odredio je da neće plaćati naknadu banci za korištenje kartice. Također je naveo da Tinkoff Credit Systems nema pravo promijeniti uvjete ugovora te da ako to učine moraju platiti kaznu od 3 milijuna rubalja. Dodao je i da ako banka jednostrano odluči raskinuti ugovor, on ima pravo na odštetu od 6 milijuna rubalja.

Zaposlenici banke nisu primijetili promjene te su potpisali ugovor i poslali ga natrag zajedno sa kreditnom karticom.

2010., nakon dvije godine korištenja kartice bez naknade, Agarkova su tužili i tražili da plati penale u vrijednosti od 45 tisuća rubalja, ali prošle godine sud je zaključio da je ugovor koji potpisala banka važeći te naredio Agarkovu da plati samo 19 tisuća rubalja koliko je iznosio njegov dug banci.

1. kolovoza Agarkov je na sudu u Voronješkoj oblasti uzvratio protutužbom i zatražio da mu banka isplati 24 milijuna rubalja jer je izmijenila uvjete u ugovoru šest puta te jer je jednostrano raskinula ugovor.  

S obzirom da je ugovor proglašen valjanim, promatrači kažu da tužitelj ima visoku vjerojatnost da pobjedi na sudu. Sljedeće ročište na sudu zakazano je za rujan, izvijestila je Pravda.

>> Postavio uređaj za snimanje na bankomat u Senju i ukrao 26.000 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije