Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Todorić: 'Podnosim kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal'

Baš kao što sam i predvidio - kriminal u Agrokoru dobiva zastrašujuću dimenziju, rekao je Todorić.
30. listopada 2017. u 19:02 10 komentara 997 prikaza
Todorićev blog
Foto: Screenshot/Ivica Todorić blog

Bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić sa svog bloga je poručio kako u planu održivosti tog koncerna, koji je danas predstavio izvanredni upravitelj Ante Ramljak, nema ničega osim demagogije i pogodovanja interesnim grupama, najavljujući kaznenu prijavu protiv odgovornih za kriminal u Agrokoru "koji dobiva zastrašujuću dimenziju".

Damir Jugo Agrokor mjerilo uspjeha Vlade

Todorić proziva Ramljaka i premijera Andreja Plenkovića da se, "nakon što su uhvaćeni u pekmezu iz Hong Konga", sada pokušavaju izvaditi nemuštim odgovorima te pronaći načine da nestane cijeli slučaj s roll up ugovorom i trustom Madison Pacific.

"Premijer je pritom hrvatskim građanima objasnio kako pate od kolektivne amnezije. Gospodine premijeru, ljudi pamte i sami stvaraju zaključke, nemojte ih podcjenjivati", istaknuo je.

Plan za Agrokor Odobrena prodaja Ville Castello za 8,1 mil. eura. Ramljak: Neće biti masovnih otpuštanja

Izvanredni upravitelj Ramljak pak, dodaje, na današnjoj prezentaciji nudi spasonosno rješenje u kojem, tvrdi, nema apsolutno ništa osim demagogije i nastavka pogodovanja interesnim grupama.

"Rješenja su više nego dobra, najprije će imati minimalni rast kako bi svemu umanjio vrijednost, a onda će, transparentno i vjerodostojno kao i do sada, u bescjenje rasprodati tvrtke i njihovu imovinu. Baš kao što sam i predvidio - kriminal u Agrokoru dobiva zastrašujuću dimenziju, a odgovori na pitanja o roll up-u te ulozi Madison Pacifica iza kojih se kriju odgovori i otkriva stvarni razmjer pljačke i dalje se ciljano prešućuju", naglašava Todorić.

 Zbog svega toga, zaključuje, podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih za "kriminal koji se svakodnevno nastavlja".

Ivica Todorić Novi blog Todorić: Premijer pokušava umanjiti kriminal u Agrokoru Agrokor toranj DAVOR IVANKOVIĆ Ako itko potopi Agrokor, to će 
biti strvinari iz hrvatske oporbe Ivica Todorić NOVI BLOG Plenković, Dalić i Ramljak dali su nacionalno bogatstvo stranim profiterima
Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Deleted user:

  Dok im je bilo fino, dok je vladao sklad interesa, nije bilo ni slova o mogućem kriminalu i td. Sada, kao da su sve kriminalne aktivnosti izvršene u mjesec dana? Pa po cijeloj se Hrvatskoj pričalo o povlaštenom tretmanu Agrokora ... prikaži još! pri carinjenju, o ucjenjivanju dobavljača, poglavito malih koji su morali pristajati na rokove plaćanja Gazde. A sada se hoće prikazati boljim od onih koji su mu dali zeleno svjetlo, Ma kaj god.

 • Deleted user:

  Dapače. kao da zaista imaju pravo oni koji govore da je ova silna prepiska i halabuka, zapravo dimna zavjesa za neke druge poteze.

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  On sam kriminalac tuzi samog sebe.