Naslovnica Vijesti Svijet

Ivanić: 'Usporedbom RS i NDH Inzko je 'srozao' sav svoj autoritet. Ukoliko se ne ispriča ne vidim svrhu daljnje komunikacije'

Ivanić se zapravo pridružio salvi uvreda i optužba koji su na Inzkov račun od utorka izrekli gotovo svi istaknutiji dužnosnici iz reda bosanskih Srba
11. siječnja 2017. u 19:55 35 komentara 1155 prikaza
Mladen Ivanić
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je u srijedu kako će prekinuti svaku komunikaciju s visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH Valentinom Inzkom sve dok se ne ispriča Srbima jer je obilježavanje 9. siječnja kao dana Republike Srpske usporedio sa situacijom u kojoj bi netko obilježavao dan uspostave NDH.

"Usporedbom RS i NDH Inzko je 'srozao' sav (svoj) autoritet. Ukoliko se ne ispriča ne vidim svrhu dalje komunikacije", izjavio je Ivanić lokalnim medijima.

Ivanić se zapravo pridružio salvi uvreda i optužba koji su na Inzkov račun od utorka izrekli gotovo svi istaknutiji dužnosnici iz reda bosanskih Srba.

Povod za to bila je izjava austrijskog diplomata kako entitet RS kakav je priznat u Daytonu nije onaj iz 1992. kako se to pokušava predstaviti obilježavanjem 9. siječnja.

Milorad Dodik NAJVEĆA BOŠNJAČKA POLITIČKA STRANKA: 'Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijelu regiju u konflikt s nesagledivim posljedicama' 26.03.2016., Beograd, Srbija - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic prisustvovao je primopredaji deset borbenih vozila policije i camca specijalne namjene Ministarstvu unutrasnjih poslova. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Photo: Srdjan Il RATNA ZVONA Koliko je realno odcjepljenje Republike Srpske? 'Dodik je kao i Milošević došao do granice s koje nema povratka'

Kazao je kako je inzistiranje na takvim datumima problematično i u tom je kontekstu pomenuo kako bi onda nekima moglo pasti na pamet obilježavati 10. travnja u znak prisjećanja na uspostavu NDH.

Srpski političari i mediji pod Dodikovom kontrolom odmah su to izvrgnuli u izjednačavanje RS i NDH a potom su uslijedila reagiranja koja ne prestaju već dva dana a gotovo su identična, bez obzira dolaze li iz Dodikovog ili iz kruga njegovih suparnika u RS-u.

Tijekom dana tako se oglasio i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak koji je u posebnoj izjavi ocijenio kako je ono što je nazvao Inzkovom usporedbom  "jedna od najstrašnijih izjava koje smo mogli čuti i usmjerena je protiv RS i srpskog naroda kao i protiv smirivanja političkih tenzija u BiH".

>> Koliko je realno odcjepljenje Republike Srpske? 'Dodik je kao i Milošević došao do granice s koje nema povratka'

Elipso

 • Avatar Mihael1
  Mihael1:

  U pravu si, RS i NDH se ne može usporediti, vi ste gori!

 • Ibrahim-Vitez-Pjanic:

  Nikako se to ne moze usporedit.NDH je bila drzava koju je vodio obrazovani gospodin Ante Pavelic a republika sumska je entitet koga vodi svercer cigateta sa fotokopiranom diplomom kome je hobi korida a cajke valcer.

 • Avatar mason
  mason:

  Republika srpska je etnicki ocistila svo nesrpsko stanovnistvo a NDH je bar ostavila neke na miru.Tako da je taj Inzko dodijelio kompliment RSu.