Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štrajk

Ivan Mišetić: Potraje li štrajk, Croatia Airlinesa više neće biti

\'za unu...02. 04. 2009. buzin/croatia airlines/predsjednik uprave croatia airlines ivan misetic Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list\'
Zeljko Hladika/Večernji list
10.07.2010.
u 09:43

Pozivam sindikat da uključi zdrav razum, obustavi štrajk i da u rujnu nastavimo pregovore o materijalnim zahtjevima sindikata, poručio je Mišetić.

1. Hoće li štrajk kabinskog osoblja privoljeti upravu CA na dogovor sa sindikatom i što će značiti za CA potraje li i dulje od četiri dana?

Tada bi posljedice za kompaniju mogle biti pogubne, a usudio bih se reći da bismo mogli prestati poslovati. Pozivam sindikat da uključi zdrav razum, obustavi štrajk i da u rujnu nastavimo pregovore o materijalnim zahtjevima sindikata. Sadašnja ekonomska situacija u RH ne dopušta nam da se obvezujemo na nove izdatke jer je Vlada izdala stroge naputke o štednji. Posve je nerealno od sindikata da u vrijeme teške recesije zahtijeva nešto što je nemoguće ispuniti.

2. Najavili ste da ćete tražiti naknadu štete zbog štrajka, od koga i kako je mislite naplatiti? Koliko će šteta iznositi?

Od Sindikata kabinskog osoblja tražit ćemo da posve nadoknadi štetu koju je pretrpjela CA. Očekujemo da će zbog štrajka oko 24.000 putnika otkazati svoje letove pa bi šteta za kompaniju mogla premašiti 29 milijuna kuna.

3. Piloti vas optužuju da vodite CA u propast. Razmišljate li o ostavci?

Sindikat pilota ima pravo na svoje mišljenje, no to ne znači da se ono temelji na vjerodostojnim i usporedivim podacima. Piloti CA koja ima 13 zrakoplova uspoređuju s kompanijama koje imaju prekooceanske letove i neusporedivo veći broj zrakoplova. Uprava odgovorno radi i vjerujem kako uz štednju i suradnju sa sindikatima možemo prebroditi recesiju.

4. Koje ste kompromisno rješenje nudili sindikatu na pregovorima prije štrajka?

Prihvatili smo 39 od 43 zahtjeva. Četiri smo materijalna zahtjeva odbili jer ih u skladu s odlukama vlasnika ne možemo prihvatiti.

>>Štrajk u CA sud proglasio legalnim; i sindikati podržali štrajk

Komentara 7

OB
-obrisani-
10:47 10.07.2010.

Kako pisati protiv Mišetića, kad ADMIN VEČERNJI sve briše??? Koliko bih imala TEŠKIH DOKAZA protiv ovoga nevđeno ohola čovjeka!! Koji kupio pola Hrvatske besplatnim avio kartama?? Od Vrdoljakovih 1991, koji otišli na ACAPULCO, kao zaposlenici CTN-a, a potpisao sam Ivan Mišetić, tada tek voditelj mali!! Pošto svi drugi odbili potpisati, jer Vrdojaci nisu bili zaposlenici CTN-a. pa Dorica nikolić, Željka Antunović, s lakoćom je mišetić, sav u šoku, kupio pola SDPa, kad je nesigurni račan preuzeo plaicu 2000te godine!! Mišetiću, kad je Tuđman bio živ, ti nekadašnji šef SKJ mladih, na našoj Ekonomiji, govrio si \'\' jebeš avijaciju, idem ja za ambasador u Washington,umjesto svoga Žužula!! Tuđman umro, izgubio tvoj HDZ izbore, pa ti preko Bandića postao SDP-ovac. Ali kako pisati kad VEČERNJI sve briše protiv ICE ULIZICE??

OB
-obrisani-
10:55 10.07.2010.

Kako pisati protiv Mišetića, kad ADMIN VEČERNJI sve briše??? Koliko bih imala TEŠKIH DOKAZA protiv ovoga nevđeno ohola čovjeka!! Koji kupio pola Hrvatske besplatnim avio kartama?? Od Vrdoljakovih 1991, koji otišli na ACAPULCO, USRED RATA, kao zaposlenici CTN-a, a potpisao sam Ivan Mišetić, tada tek voditelj mali!! Pošto svi drugi odbili potpisati, jer Vrdojaci nisu bili zaposlenici CTN-a. pa Dorica Nikolić, Željka Antunović, s lakoćom je Mišetić, sav u šoku, 2000-te kupio pola SDPa, kad je nesigurni Račan preuzeo palicu!! Mišetiću, kad je Tuđman bio živ, ti nekadašnji šef SKJ mladih, na našoj Ekonomiji, govorio si \'\' jebeš avijaciju, idem ja za ambasadora u Washington,umjesto svoga Žužula!! Tuđman umro, izgubio tvoj HDZ izbore, pa ti preko Bandića postao SDP-ovac. Ali kako pisati kad VEČERNJI sve briše protiv ICE ULIZICE?? Ti si upropastio ovu CTN kad si osnovao AGENCIJU za CIVILNO UHLJEBLJENJE i psotavio tamo svoga Gebauera, najsebičnijeg i najpohlepnijeg managera CTN-a. Koji, iako u vleikoj oenziji od čak 7,700 kuna, priam još 8,000 kn za vođenej famozne agencije u koju Mišetić zaposlio čak 67 ljudi??? Pa doveo kvazi managere kao Srećko Šimunović, Svemir Vasiona Radmilo, Vrdoljakov rođak, Mate Vrdoljak, kojem Mišetić 7 godina plaćao ogromnu plaću u Rimu, a ne bi meni ovce čuvao!! Dosta, jer ADMIN sve briše!!

UR
urco
10:06 10.07.2010.

Bude li managera poput tebe neće ga svakako biti, kao i mnogih drugih tvrtki. Do kad će u tvrtkama raditi podobni umjesto sposobnih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije