Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled s ruba znanosti

Istraživanja piramida u Rusiji

plus-piramide-txt.jpg
import
08.09.2007.
u 15:38

Neobični efekti koje stvaraju piramidalne strukture svakako nisu nova vijest, barem ne otkad je češki inženjer Drbal prije skoro pola stoljeća patentirao svoje oštrilo žileta, koje je zapravo bilo mala piramida. Još su istraživanja dr. Alvareza na jednoj od egipatskih piramida pokazala da se u tim strukturama zbiva nešto neobično. No, o “klasicima” drugi put.

Ovaj put pozornost ćemo svrnuti na istraživanje piramida koje u bivšem SSSR-u traje već dulje od desetljeća. Obavljeno je na više od dvadeset velikih piramida sagrađenih na osam različitih lokacija u Rusiji i Ukrajini – u okolici Moskve, Astrahana, Zoporožja, Voroneža, Belgoroda, Krasnodara, Baškirije u Uzbekistanu i drugdje, a jedna je postavljena u okolici Nice u Francuskoj. Piramide su napravljene od fiberglasa, a najveća od njih visoka je 44 metra, teška 55 tona, a njezina gradnja stajala je milijun dolara.

Golod graditelj piramida
Te piramide još od 1990. gradi znanstvenik Aleksandar Golod, direktor moskovske tvrtke Defense Enterprise, kako bi istražio utjecaj piramidalnih struktura na biološke objekte i “nežive” tvari. Gradi ih jer “vjeruje da će piramide čovječanstvu donijeti dobrobit i napraviti svijet boljim mjestom”.

Za brojna istraživanja na piramidama, koja se provode već dulje od deset godina, zaslužna je Ruska nacionalna akademija znanosti, tj. njezini članovi kao što su Ruska akademija medicinskih znanosti, Institut teorijske i eksperimentalne biofizike, Znanstveni istraživački institut za grafit i Ukrajinski institut za fiziku.

Golod objašnjava da “utjecaj piramida na bilo koji objekt, bez obzira na to je li riječ o mineralu, otopini, organskoj supstanciji ili živom biću, stvara velike promjene u njegovoj strukturi”. Te se strukture dovode u veći red i postaju optimalnije i harmonične. Golodovim riječima, “kada su u rezonanciji s piramidom, njihova snaga i izdržljivost se povećavaju.”

Piramide i zdravlje...
S ruskim piramidama eksperimentirale su različite znanstvene discipline – medicina, ekologija, agrikultura, fizika i dr., a istraživanja su provodili vrhunski ruski i ukrajinski znanstvenici, koji su znanstveno dokumentirali sve promjene do kojih dolazi zbog piramida. Njihovi rezultati pokazali su da je imunološki sustav organizama ojačao nakon izlaganja u piramidi, porastao je broj leukocita u krvi te se ubrzala regeneracija tkiva. Pokazatelji zdravlja novorođenčadi kojima su davane otopine koje su držane u piramidi uvelike su se popravili, a eksperimenti na oko pet tisuća zatvorenika u ruskim zatvorima pokazali su da se u nekoliko mjeseci njihovo ponašanje osjetno popravilo. To se pripisuje soli i papru u njihovoj hrani koji su prethodno bili držani u piramidi. Povećalo se djelovanje farmaceutskih lijekova uza smanjenje nuspojava te je povećano preživljavanje stanica tkiva inficiranih virusima i bakterijama. Čini se da piramide umanjuju snagu raznih virusa i bakterija. Sjeme ostavljeno u piramidi od jedan do pet dana rezultiralo je povećanjem prinosa od 30 do 100 posto.

... Piramide i miševi
Dr. N. B. Jegorova s Istraživačkog instituta za cjepiva Mehnikov s kolegama je istraživala kako izlaganje piramidama utječe na organizme. Jedan od eksperimenata rađen je s tifusom koji napada miševe, a uzrokuje ga bakterija zvana Salmonella typhi-murium. Eksperimenti su obavljeni na nekoliko skupina miševa smještenih u piramidi u raznim trajanjima i nejednak broj puta. Kontrolnu skupinu činili su miševi smješteni u piramidi. Nakon različitih vremenskih razdoblja izlaganja piramidi, miševi su zaraženi spomenutom bakterijom i tijekom mjesec dana promatrana je stopa njihova preživljavanja. Zaraženost Salmonellom typhi-murium za miševe je vrlo ozbiljna i već nekoliko stanica dovoljno je da uzrokuje smrt. Nakon dvadeset i pet dana gotovo sve kontrolne životinje bile su mrtve. U skupinama izloženima djelovanju piramide preživjelo je od 35 do 40 posto miševa. Iznenađenje istraživača bilo je veliko jer je “teško postići postotak preživljavanja miševa od 40 posto ako su zaraženi smrtonosnom dozom Salmonelle typhi-murium”.

– Nema sumnje da je to povezano s vremenom koje su proveli u piramidi – rekla je N. B. Jegorova, pogotovo zato što nije riječ o samo jednoj skupini miševa, već o više njih. N. B. Jegorova smatra da piramida pojačava prirodnu otpornost organizma, ali ne zna na koji način. Odgovor će morati pričekati pažljivija i detaljnija istraživanja koja tada nisu provedena. Naglasila je da miševima nisu davane nikakve kemijske supstancije i lijekovi pa su, isključivši tako druge faktore, morali zaključiti da je sama piramida utjecala na organizme, iako mehanizam njezina djelovanja još nije poznat.

Kako se čini, uopće ne bi bilo loše u svakoj četvrti imati jednu oveću piramidu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije